Podbacili smo jer nismo za dvije milijarde kuna srezali plaće u javnom sektoru!

Proračunske rupe nekako treba popuniti, a premijer Zoran Milanović smatra kako su najviše podbacili u tome što nisu uspjeli srezati plaće u javnom sektoru!

Gostujući u emisiji HTV-a Tema dana, Milanović je rekao je kako se priprema tehnički rebalans proračuna, odnosno kako će se preraspodijeliti stavke unutar ministarstava. “Smanjit ćemo ukupan deficit s 15-ak milijardi kuna prošle godine na malo više od 10 milijardi ove godine”, kazao je premijer.

Manjak u ovogodišnjem državnom proračunu veći je od planiranog, a u planiranju proračuna za 2013. nedostaju između dvije i tri milijarde kuna.

 

“Krajnje je vrijeme da se ponašamo prilagođeno i racionalno, mi smo u izvanrednom stanju”

“Konkretno, podbacili smo na masi plaća u javnom sektoru. Tu je potrošeno gotovo dvije milijarde kuna više, a toliko smo pokušali uštedjeti. U tom sektoru prava su ostala netaknuta. Tu će se morati nešto učiniti, najavio je premijer. Izvan ovog svijeta od 250 tisuća ljudi u javnoj upravi koji je potpuno zaštićen i siguran postoji i onaj drugi, realni svijet. Krajnje je vrijeme da se ponašamo prilagođeno i racionalno, mi smo u izvanrednom stanju”, poručio je Milanović.

 

A da bi se stanje poboljšalo, potrebno je privući ulagače. Milanović se stoga nada da će izaslanstvo koje je otputovalo u Katar polučiti rezultate, među kojima je i dogovor oko LNG terminala, kojem se nada prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

 

“Jakovčićevo ponašanje jednostavno nije fer”

Na pitanje hoće li poduprijeti Damira Kajina u kandidaturi za istarskog župana, Milanović je odgovorio da je o tome prerano govoriti. Dodao je kako su pulski i istarski SDP raspušteni zbog njihove pasivnosti. Što se tiče Plomina, Milanović je rekao kako neće dopustiti da ga se nakon mjeseci i mjeseci razgovora i planiranja vuče za nos, i to uoči lokalnih izbora. Za Ivana Jakovčića rekao je kako njegovo ponašanje jednostavno nije fer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...