Široki okrenuo Zadar

Košarkaši Širokog Wwin-a preokrenuli su 14 koševa zaostatka kojih su imali pred kraj treće četvrtine i na kraju dobili vrlo dobar Zadar koji je odigrao odličnih 30 minuta, ali je potpuno pao u posljednjoj četvrtini.

Široki je bolje krenuo u utakmicu, poveo 4:0, ali brzo su se vratili Zadrani i izjednačili pa i poveli. Sljedećih par minuta proteklo je u izjednačenoj igri, a momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Završnica četvrtine ipak pripada Zadru koji nakon prvih 10 minuta ima 4 poena prednosti.

Nastavio je Zadar u dobrom ritmu i u drugoj četvrtini. Konstantno su imali prednost između 5 i 8 poena, a u posljednju minutu bilježimo najveću prednost do tog trenutka od 10 koševa razlike. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 28:37, a obilježila ga je dobra i dopadljiva igra Zadra koji je igrao dobru obranu.

Držali su tempo gosti iz Zadra i u trećoj četvrtini, razlika se kretala između 8 i 11 koševa razlike. Tako je bilo sve do 4 minute prije kraja trećeg perioda. Tada Zadar odlazi na 14 poena razlike u dva navrata, posljednji puta to je bilo minutu do isteka treće četvrtine. Vragović je tricom u zadnjim sekundama smanjio na -10.

Posljednju četvrtinu opet otvara tricom bivši igrač Zadra, Vragović i tu je krenulo nizbrdo za Zadar. Olako su se gubile lopte, a Široki je to kažnjavao i 5 minuta prije kraja poveo 60:59. Zadar je 2 minute do kraja posljednji put poveo, 69:70, a da su bili malo koncentriraniji s linije slobodnih bacanja mogli su u završnicu ući s većom razlikom, ali nisu. Široki je skoro svaki napad do kraja zabio koš, Zadar u tim trenucima ništa nije mogao obraniti i pobjeda je otišla u Široki na veliko veselje domaćih navijača.

Možemo samo misliti koje bi euforija bila u Zadru da je kojim slučajem došao do pobjede, a sljedeće kolo im u goste dolazi neporažena Igokea. Svejedno, nadamo se velikom broju Zadarskih ljubitelja košarke jer je to ova ekipa igrom i zalaganjem zaslužila.

Široki su do pobjede vodili Šutalo sa 23 poena, Planinić je dodao 16 koševa, 10 skokova i 3 blokade uz valorizaciju 30, Vragović je također zabio 16 uz šut za tri 4:4. Kod Zadra Romeo Travis 24 poena, 8 skokova od čega čak 6 u napadu i valorizaciju 30, Allen i Kaštropil su dodali svaki po 11 koševa. Treba spomenuti i 17 Zadarskih skokova u napadu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...