Vipnet zabilježio porast dobiti

Vipnet je danas objavio službene rezultate poslovanja za prva tri kvartala ove godine koji su, usprkos „općoj nevolji“ u svim segmentima ekonomije, bolji nego prošle godine. Tako ukupni prihodi za devet mjeseci iznose 314 milijuna eura, a porastao je i broj kućanstava koji koriste Vipnetovu telefoniju u IPTV. Ukupno ih je 158.500 što je rast od 19,6% u odnosu na isti period prošle godine. Iako je ukupni broj korisnika mobilne telefonije manji za oko 4%, broj pretplatnika je narastao za 6% u odnosu na isti period lani. Broj korisnika mobilnog širokopojasnog pristupa je u trećem kvartalu porastao za 7,1% u odnosu na prošlu godinu.

Dobit prije oporezivanja je porasla za 9,5% i iznosi 114,1 milijuna eura zbog doprinosa iz područja fiksnih i televizijskih usluga te manjih troškova poslovanja. Konsolidirana operativna dobit je u prva tri kvartala porasla za 16,1 posto i iznosi 63,7 milijuna eura uz zadržavanje stabilnog udjela u vrijednosti tržišta. Vipnet je u prvih devet mjeseci investirao 40,9 milijuna eura, što je porast od čak 58 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prvenstveno zbog povećanih ulaganja u fiksne broadband tehnologije te moderan poslovno-tehnološki objekt.

Prosječni mjesečni prihod po korisniku (ARPU) u trećem kvartalu 2012. smanjen je za 4,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosi 12,8 eura, što je posljedica dodatnih pogodnosti za korisnike koje su se ogledale kroz niže tarife te zbog smanjenja cijena terminacije poziva. Istovremeno, prosječni prihod po liniji (ARPL), koja uključuje fiksne glasovne usluge, Internet i TV usluge, u trećem kvartalu ove godine porastao je za 10,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznosi 23,8 eura zbog sve većeg broja korisnika koji uzimaju više fiksnih usluga kroz pakete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...