Djeca roditelja oboljelih od PTSP-a moraju imati pomoć

Imamo gotovo 600 članova u Udruzi, dolaze u naše prostorije i s njima radimo, ali djeca koja žive u obiteljima gdje jedan od roditelja boluje od PTSP-a naša su posebna briga. Njima je potrebna pomoć i podrška društva, jer u obiteljima, na žalost, nerijetko imaju traumatična iskustva. Mi pomažemo organizacijama sportskih susreta, potičemo ih na druženje i razgovor, na rad u grupama, a osobito ih u vrijeme božićnih blagdana ne smijemo zaboraviti – kazao je Jere Zurak, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije, koji je okupio stotinjak djece na božićnom druženju i darivanju u prostorijama Udruge, piše Slobodna Dalmacija.

Godinama za njih pripremamo poklone i druženje za Božić, i bilo je lako dok nije došla recesija. Samo zahvaljujući donatorima uspijevamo održati običaj kojem se djeca vesele i očekuju ga. Kako djeci odjednom reći da nema poklona, božićnog ugođaja i druženja. Oni žive za tih nekoliko susreta godišnje – kaže Jere Zurak.

Prostorije Udruge oboljelih od PTSP-a u Molatskoj ulici u Zadru bile su pretijesne za stotinjak djece i njihove roditelje, ali je vladalo veliko veselje zbog druženja, zajedničke “marende” i pjesme, te darova koje je dobilo svako dijete.

Nisu dobili samo slatkiše, kaže Zurak, nego stvari kojima će se kod kuće zabaviti, pa se tako u poklonima našlo didaktičkih igračaka, bojanki i bojica, te raznog pribora potrebnog za školu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...