Milanović: “Ne treba se ljutiti na rejting agencije, one mogu imati pozitivan utjecaj ako neke stvari promijenimo”

Hrvatski premijer Zoran Milanović ne smatra da se treba uznemiravati ili ljutiti zbog snižavanja kreditnog rejtinga Hrvatskoj od strane kreditnih agencija. “Kao što nije bilo euforije, tako sada nema niti drame”, rekao je Milanović.

Na rejting agencije se sada najlakše ljutiti i vidim da sad ima bijesa kojeg neki artikuliraju. To je krivi put, to treba primiti na znanje, tu nema drame. Kao što nije bilo euforije, nema niti drame. To može imati minimalan utjecaj na hrvatski realni rejting, a može imati pozitivan utjecaj ako neke stvari promijenimo. Bit priče je da zajedno vodimo hrvatsku politiku, rekao je Milanović prilikom potpisivanja sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike.

Premijer se tom prilikom osvrnuo i na male mirovine hrvatskih umirovljenika.

U ovom trenutku ih ne možemo povisivati jer za to nema uvjeta, kao ni za plaće. Jedino što možemo jamčiti da ovako male ostanu takve kakve jesu, ali bez gospodarskog rasta i bez jednog novog zamaha u društvu i ekonomiji nema ničega. Hrvatska je društvo u kojem prije svega premalo ljudi radi, izjavio je Milanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...