Na Musapstanu čekali smak svijeta koji nije stigao!

Jedna poveća tratina u Musapstanskoj šumi već neko vrijeme je dom za devet kamenih labirinata. Devet labirinata različitih oblika i veličina na prvi pogled ostavljaju dojam monumentalnosti i starine, ali približite im se malo bolje vidjet ćete kako su nedavno postavljeni, dok neki nisu ni dovršeni.

Tko ih je sagradio i zašto su tu saznali smo prije nekoliko dana sasvim slučajno nabasavši na jednu praktičarku “sun gazinga” koja je nakon svog rituala u plastičnu kantu uzela poveću količinu kamena i krenula u daljne slaganje, piše Zadarski list.

– Riječ je o labirintima napravljenima u povodu 21. 12. 2012. i svaki ima svoje značenje, kratko nam je rekla i krenula na posao.

Nakon što smo joj rekli da smo novinari, pozvala nas je da dođemo sutradan kada će svakako biti više ljudi.

– Energije su sada najjače, a dio nas će sigurno prespavati u šatorima i prirodi dočekati 21. 12. 2012, pojasnila je.

Došavši tamo otkrili smo kako je dio Zadrana 21. 12. odlučio dočekati pozitivnije od ostatka svoje građanske zajednice. Dok neki danas dočekuju smak svijeta, a drugi odmahuju rukom na te priče, dio njih odlučio je, kako kažu, usmjeriti svoje pozitivne misli za dobrobit čovječanstva.

Prvi labirint sagrađen je za Dan planeta Zemlje u travnju. Tada se rodila ideja da ih naprave još, objašnjava Živko, jedan od slagača kojeg smo jučer ujutro zatekli na Musapstanu. Musapstan su odabrali, kažu, jer je “prostor energetski dobar”.

– Željeli smo završiti sve labirinte do 12. prosinca, ali to se nije dogodilo. Naime, kako je sada prisutno pritjecanje vrlo pozitivnih snažnih energija na naš planet, labirinti ih sada preuzimaju i snažnije odašilju u prostor, govori naša druga sugovornica Deniza

Što se tiče smaka svijeta na današnji dan, to nije njihova “furka”. Promjena će sigurno biti, no sigurno ne smak svijeta, kao što se priča:

– Mi koji dolazimo ovdje vjerujemo u život i u njegovu najbolju pojavnost kroz ljubav, mir, radost i spajanje sa zemljom jer je čovječanstvo još uvijek jako otuđeno. Boravak ovdje pomaže čovjeku da se kroz labirinte poveže sa svojom istinskom prirodom. Čak i po majanskom kalendaru koji je izazvao toliko panike kod nekih duša, ne postoji nigdje naznaka da će doći do smaka svijeta. Zašto se to dogodilo i zašto su ljudi počeli razmišljati na taj način to mi nije poznato, kaže Deniza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...