Najave Zadarske nadbiskupije

Povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti, u srijedu 5. prosinca u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar održava se manifestacija ‘Iz tame u svjetlo’ zajednice Cenacolo u terminu od 12,00 i 18,00 sati. Prigodnu riječ će uputiti i duhovnik Cenacola don Ivan Filipović. U programu sudjeluju mladići i djevojke iz Cenacola te njihovi roditelji, a uz predstavu će iznijeti i svjedočanstva. Projekt je ostvaren u suradnji Cenacola, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – Agencije za odgoj i obrazovanje, Ureda Vlade RH za suzbijanje ovisnosti i Grada Zadra.

U želji da promiču vrijednosti i razvoj voluntarijata, Dan volontera prigodno se obilježava u srijedu 5. prosinca u Pučkoj kuhinji sv. Vinka Paulskog Caritasa zadarske nadbiskupije s početkom u 12,00 sati. S korisnicima Caritasa prigodno će se susresti volonteri i suradnici Caritasovih programa koji pomažu rad službi Caritasa te osobe iz javnog života u Zadarskoj nadbiskupiji koji će dijeliti obroke korisnicima Pučke kuhinje.

Na blagdan Sv. Nikole, Dan pomoraca i ribara, u četvrtak 6. prosinca, misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru je u 11,00 sati. U misi sudjeluju djelatni i umirovljeni pomorci i ribari i njihove obitelji, posade i ljudi iz pomorskih ustanova, profesori, studenti i učenici Pomorske škole i Visoke pomorske škole u Zadru, djelatnici putničkih agencija, u molitvi i zahvali za žive i preminule djelatnike pomorskih službi.

Nadbiskupsko sjemenište ‘Zmajević’ u Zadru u petak 7. prosinca s početkom u 19,00 sati u svojoj dvorani proslavlja svetkovinu svoje zaštitnice, Bezgrešne, uoči subotnje svetkovine Bezgrešenog začeća BDM. Scenski prikaz ‘Vjera roda moga’ autora mons. dr. Eduarda Peričića izvest će sjemeništarci, pod vodstvom redatelja i zborovođe Žana Morovića i u klavirskoj pratnji Mate Žilića.

Povodom 13. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske, misa zadušnica za pokojnog predsjednika slavit će se u katedrali sv. Stošije u Zadru u ponedjeljak 10. prosinca s početkom u 18,00 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...