Bauhaus traži voditelje odjela, prijave stižu sa svih strana

Trgovački lanac Bauhaus objavio je oglas kojim traži voditelje odjela u svom budućem centru koji se gradi u Zadru kod Supernove. Objava oglasa u kojem strani investitor traži, između ostalog, dva zamjenika voditelja centra, voditelja blagajni, vrtnog centra, osam voditelja odjela i dr. izazvala je veliki interes u Zadru, a i šire, jer upiti stižu iz Slavonije, Zagreba…

U zadarskom područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nemaju podataka o broju radnih mjesta koja će trgovina otvoriti. Predstojnik Željko Marić kaže kako je uobičajena praksa velikih kuća da voditelje pojedinih odjela biraju njihove kadrovske službe, a Zavod će na istu izvijestiti nezaposlene o otvaranju radnih mjesta.

Kadrova, nažalost, ima dosta, i sigurno je da bi puno nezaposlenih htjelo dobiti ovaj posao. Vjerujem da će se poslodavac javiti i nama te eventualno u našim prostorima provesti testiranja. Jedan od razloga objava mimo Zavoda je vjerojatno i taj što oni očekuju i prijave kandidata s iskustvom koji su već zaposleni, ali bi promijenili posao, kaže Marić.

Bilo kako bilo, Bauhaus uskoro stiže u Zadar, a s njime i nova radna mjesta. To je ono što u ovom trenutku nasušno trebamo. Prijava će, vjerujemo, biti puno, puno više od broja radnih mjesta, a na Zavodu će se barem za nekoliko brojeva smanjiti ona prijeteći velika brojka vojske nezaposlenih Hrvata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...