Boris Mužanović izabran za predsjednika braniteljske udruge “Zavjet”

Zadranin Boris Mužanović u subotu je na izvanrednom, izbornom i izvještajnom saboru braniteljske udruge “Zavjet” održane u hotelu Kolovare izabran za predsjednika te udruge, javnosti poznate po tome što okuplja branitelje iz Hrvatske i BiH te Hrvate iz iseljeništva.

Mužanović je predstavio plan i viđenje budućeg djelovanja, naglašavajući potrebu timskog rada, djelovanje kroz stručne odbore i timove savjetnika za pojedina pitanja, suradnju s braniteljskim zadrugama na konkretnim projektima, a istaknuo je i važnost povezivanja braniteljskih udruga s konačnim ciljem stvaranja jedne, jake, jedinstvene braniteljske udruge.

Mužanović je podsjetio na akcije koje je ova udruga organizirala ili sudjelovala u njima kao što su “Pravda je izgubila” i “Plamen slobode”, zatim na akcije potpore generalima Gotovini i Markaču u Zagrebu te Praljku i ostalima u BiH.

Koliko su istinski branitelji zainteresirani za očuvanje teritorijalne cjelovitosti i povezanosti Lijepe Naše, ‘Zavjet’ je pokazao akcijom ‘BILO NARODA – GRADIMO MOST’, koju su prošle godine organizirali zajedno s udrugom lađara Neretvanske doline i izgradili živi most povezujući kopno s otokom Pelješcem tisućama lađa i brodica – pohvalili su se članovi Zavjeta ističući kako je taj živi most svojim objektivom iz zraka ovjekovječio fotograf Šime Strikoman.

Budući da se u političkim krugovima pojavila stranka slična imena, iz zavjeta su poručili kako će njihova udruga koja okuplja pojedince iz različitih stranaka uvijek ostati nestranačka.

Udruga neće ovisiti ni o jednom pojedincu niti će služiti bilo čijim pojedinačnim ili grupaškim interesima. Udruga branitelja ‘Zavjet’ će na svoj način doprinijeti okupljanju i zajedničkom djelovanju svih političkih stranaka centra i narodnjačkih, demokršćansko-pravaških opcija, ne angažirajući se sama konkretno ni za jednu od njih – poručio je dopredsjednik udruge Josip Vidović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...