Cestitka_Uskrs

Broj žrtava nesreće u Brazilu porastao na 245, za sve kriva pirotehnika

Najmanje 245 osoba umrlo je u požaru u noćnom klubu u Santa Mariji, gradu na jugu Brazila, objavila je u nedjelju mjesna policija.

“Ukupno 245 osoba je umrlo a 48 je hospitalizirano”, rekao je regionalni zapovjednik policije Cleberson Bastianello.

List Estadao de S. Paulo objavio je na svojoj internetskoj stranici da je do požara došlo nakon pirotehničke predstave koji je pratio izvedbu jednog sastava u klubu “Kiss”. Zapalili su se materijali za akustičnu izolaciju, nakon čega je u klubu došlo do opće panike.

Prema pisanju lista, u klubu je u tom trenutku bilo između tisuću i dvije posjetitelja. Po mjesnim vatrogascima, većina poginulih stradala je od udisanja otrovnog dima.

Santa Maria je grad u najjužnijoj brazilskoj saveznoj državi Rio Grande do Sulu i ima oko 260 tisuća stanovnika. Predsjednica Brazila Dilma Rousseff otkazala je odlazak u Čile i uputila se na mjesto nesreće.

 

Prema pisanju lista, u klubu je u tom trenutku bilo između tisuću i dvije posjetitelja.

Po mjesnim vatrogascima, većina poginulih stradala je od udisanja toksičnog dima. “Ne možemo još potvrditi točan broj mrtvih. Posjetitelji su se uspaničili i gazili jedni po drugima. Ali glavni uzrok smrti je gušenje, stiropor stvara toksičan dim”, kazao je šef mjesnih vatrogasaca Guido de Melo.

Većina posjetitelja noćnog kluba bili su tinejdžeri. Dvjesto je prevezenih bolnice, a osam ih je još u kritičnom stanju.

Santa Maria je grad u najjužnijoj brazilskoj saveznoj državi Rio Grande do Sulu i ima oko 260 tisuća stanovnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...