Dobila otkaz zbog statusa na Facebooku

Amy McClenathan iz Phoenixa je na najgori mogući način saznala kako treba dobro paziti što objavljuje na Facebooku. Naime, zbog jednog (nevinog) statusa dobila je otkaz jer je njena poruka stigla do njenih poslodavaca.

“Nekih bi dana željela dobiti otkaz, bilo bi lakše biti doma nego prolaziti kroz sve ovo”, napisala je na svom Facebook profilu Amy, koja je na dan kad je napisala taj status obilježavala godišnjicu smrti svoje majke. No, tu činjenicu nitko nije uzeo u obzir, te je dan nakon objave statusa dobila otkaz.

“To je bila jako kratka rečenica, ali bila je to jedna od najsnažnijih rečenica koje sam napisala u životu”, kazala je Amy, a prenosi mashable.com.

Odvjetnik iz Phoenixa Dan Barr je objasnio kako ovaj slučaj ne znači da zaposlenici nemaju pravo na društvenim mrežama žaliti se na posao. Konkretno, ako na Facebooku napišete da radite za hrpu lopova i da je kompanija xy najgora na svijetu, poslodavac vas s pravom može otpustiti. No ako se požalite da radite previše ili da vam nisu platili prekovremene sate, to ne može biti opravdan razlog za davanje otkaza – barem po američkim regulativama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...