Jovanović uzvraća udar Bozaniću, uključila se i Milanovićeva supruga

Dok iz Crkve i njima sklonih civilnih udruga stižu najave kako neće mirovati dok ne postignu svoje ciljeve u borbi protiv zdravstvenog odgoja, naročito dijela vezanog u spolna i rodna pitanja, ni ministar obrazovanja Željko Jovanović ne miruje. On i njegova ekipa već od danas kreću po školama u Hrvatskoj, u kojima će predstavljati zdravstveni odgoj – točnije njegov prvi modul – Živjeti zdravo. Njemu će svesrdno pomagati premijerova supruga Sanja Musić Milanović.

Naime, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u pohod kreće iz svog primorsko-goranskog kraja, gdje će u Osnovnoj školi ‘Milan Brozović’ u Kastvu predstaviti provedbu 1. modula Zdravstvenoga odgoja – Živjeti zdravo. U sklopu oglednoga sata modula ‘Živjeti zdravo’ bit će predstavljen edukativni materijal koji se sastoji od brošure ‘Živjeti zdravo’ namijenjene učiteljima razredne nastave te edukacijskog paketa za svakodnevno 10-minutno vježbanje koji se sastoji od DVD-a, plakata i uputa za učitelje.

Paralelno s Kastvom Prvi modul zdravstvenog odgoja u Zagrebu će predstaviti članica Povjerenstva za zdravstveni odgoj i suautorica 1. modula ‘Živjeti zdravo’ Sanja Musić Milanović. Predstavljanje će se održati u O.Š. Matije Gupca gdje će biti predstavljen i eksperimentalni poligon za vježbanje koji se kao pilot-projekt uvodi u pet zagrebačkih škola.

Slobodna Dalmacija navodi kako će ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović program predstavljati u osječkoj OŠ Antuna Mihanovića. Glavna Jovanovićeva savjetnica Ivana Kalogjera u splitskoj OŠ Sućidar, a u koprivničkoj OŠ ‘Đure Estera’ gostovat će ministrova pomoćnica Ankica Nježić.

Primjerice, već u prvom razredu osnovne škole učit će se osnove pružanja prve pomoći i ti primjerice zaustavljanje krvarenja iz nosa. Upoznat će se s piramidom zdrave prehrane za dječake i djevojčice od sedam do devet godina, kulturnim ponašanjem za vrijeme jela, pravilnom pripremom, serviranjem i konzumacijom jela. Također, prvašići će učiti o važnosti pranja ruku i pravilnoj upotrebi sanitarnog čvora.

 
crkvavatikanzdravstveni odgojželjko jovanović