Mikolčević i dalje v.d. predsjednika Županijskog suda

Sudac Vladimir Mikolčević ostaje v.d. predsjednik Županijskog suda u Zadru do daljnjeg. Tako je, naime, odlučilo Državno sudbeno vijeće koje je sucu Mikolčeviću 2. siječnja 2013. godine, po isteku jednogodišnjeg mandata, jednoglasno povjerilo još jedan mandat iako je mala vjerojatnost da će ga u tom svojstvu i odraditi do kraja s obzirom na to da je u tijeku natječaj za predsjednika Županijskog suda u Zadru. Na taj natječaj, kako smo neslužbeno doznali, javio se upravo sudac Mikolčević, a protukandidati su mu Marijan Bitanga i Sanja Prosenica, piše Zadarski list.

Mikolčević je, podsjetimo, prvi “v.d.” mandat dobio nakon što je dotadašnjem vršitelju dužnosti predsjednika, Marijanu Bitangi, istekao jednogodišnji mandat.

Zadarski Županijski sud prvi je radni dan ove godine započeo s dva suca manje, a Općinski sud u Zadru s jednim.

DSV je, naime, 31. prosinca 2012. godine sudačke dužnosti na njihove osobne zahtijeve razriješio Milana Pečinu i Antu Anića, suce Županijskog suda u Zadru te sutkinju Zlatu Smojver-Kanjer, sutkinju Općinskog suda u Zadru koja je najavila nastavak karijere u odvjetničkim vodama. uskoro se očekuje kako će radi odlaska u mirovinu sudačke dužnosti biti razriješen i Antun Klišmanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...