Nikolić ljubomoran na Dačića zbog Milanovića

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je prvo trebalo doći do susreta dvojice predsjednika Srbije i Hrvatske a tek onda do susreta Dačić – Milanović. Također je ocijenio da Milanovićev posjet Beogradu nije posve iskren.

‘Mislim da je prvo trebao biti susret dvojice predsjednika jer to znači da je došlo do uspostave dobrih odnosa i ne znam zašto Ivo Josipović izbjegava taj susret – rekao je Nikolić na briefingu s novinarima stranih agencija. Što se mene tiče Srbija treba surađivati i razgovarati sa svakom državom u svijetu, ali postoji put. Ne može Hrvatska biti ljuta na predsjednika Srbije pa tražiti nekakav drugi način da se pojavi u Srbiji. Ja predstavljam Srbiju i njezine građane u zemlji i inozemstvu’, naglasio je srbijanski predsjednik.

Nikolić je ocijenio da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u Europsku uniju iako zaista postoje pitanja koje Hrvatska nije riješila kao što je pitanje prognanih i imovine Srba koja, kaže, uz srpsko protivljenje mogu predstavljati ozbiljan problem za ulazak u EU.

Predsjednik Srbije dodao je i da Milanovićev posjet Srbiji nije posve iskren.

‘Ako je Hrvatska podnijela tužbu protiv Srbije zbog genocida, kako onda može predsjednik hrvatske vlade dolaziti u posjet? Netko onda tu nije iskren. Ili znaju da mi nismo počinili genocid ili posjet nije iskreno prijateljski’, rekao je Nikolić.

Kaže da treba sve raščistiti jer je, ističe, najlakše sjesti i ručati zajedno.

‘Prije toga mi trebamo pomiriti narode, jer političari se lako svađaju i mire’, zaključio je Nikolić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...