Obračun HDZ-a i SDP-a na Facebooku: S Vjekom možete biti i prijatelj, a Ivo vam se može samo sviđati

Od danas svoje mjesto na Facebooku ima i Ivo Baldasar, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita. Dobro je krenulo. U par sati skupilo se već više od stotinu onih kojima se Ivina stranica sviđa.

Za razliku od Baldasara i SDP-a, HDZ i njihov kandidat Vjeko Ivanišević, odlučili su se za drugačiju strategiju na popularnoj društvenoj mreži. Ivanišević, naime, umjesto stranice, ima profil pa se s njim možete i sprijateljiti, dok vam se Ivo može samo sviđati. Prijatelji ne možete biti.

 

SDP angažirao profesionalce, HDZ-ovci se zasad uzdaju u vlastite snage

Očito je riječ o dvije potpuno drugačije koncepcije. Ivinu kampanju vode profesionalci iz jedne uspješne i dokazane marketinške agencije.

HDZ-ovci, pak, kubure sa sredstvima i još nemaju neko ugledno ime. Kod njih se radi složno i udarnički vlastitim snagama, najbolje što se zna i može, dok su SDP-ovci i za ove izbore sa okršajem na relaciji Bajrović – Baldasar pokazali da su skloni jedni drugome podmetati noge čim uzmognu.

 

U 10 dana HDZ-ovac Ivanišević skupio više od 1.800 prijatelja

Vjeko je u 10 dana svog života na Facebooku dobio sasvim solidnih 1.803 prijatelja, a veseli što među njima i članova i simpatizera SDP-a, što pokazuje otvorenost kakva dosad nije krasila HDZ.

Ostaje vidjeti koja će se od dvije strategije na Facebooku pokazati uspješnijom. Ova Vjekina, prijateljska ili Ivina nešto formalnijeg karaktera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...