Premijer Milanović u srijedu putuje u Beograd

Premijer Zoran Milanović u srijedu putuje u službeni posjet Beogradu, gdje će se susresti s premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Bit će to radni posjet, a nakon susreta dvojice premijera planirana je i zajednička konferencija za novinare.

Premijer Zoran Milanović u srijedu ide u službeni posjet Beogradu, gdje će ostati jedan dan.

Koliko je za sada poznato, osim sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, Milanović će održati sastanak s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.

Riječ je o prvom susretu premijera dviju država otkad je u Zagrebu i Beogradu došlo do promjene vlasti. Iako je dugo najavljivan, zbog provokacija koje su stizale iz Srbije, ali i zahlađenja odnosa nakon oslobađanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, do sastanka ipak nije došlo.

 

‘Svrha je pozitivan pomak’

Posljednjeg dana 2012. šefica diplomacije Vesna Pusić u intervjuu jednom novosadskom listu najavila je sastanak Milanovića i Dačića.

“Stvari idu u dobrom smjeru. Sad je važno dobro pripremiti taj susret. Svrha je pozitivan pomak, a ne samo dobra fotografija u medijima”, kazala je Pusić.

Dačić je prošli tjedan izjavio da je spreman na susret s Milanovićem, jer “odnose Srbije i Hrvatske treba odlediti, resetirati i početi iznova”.

“‘Moramo biti svjesni da se ne možemo oko svega slagati, ne moramo pokazivati bilo kakvu ljubav, ali politička suradnja i politički odnosi između Srbije i Hrvatske moraju postojati”, zaključio je Dačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...