Sindikat nezaposlenih Hrvatske registrirao Akciju nezaposlenih Hrvatske, spremaju se za lokalne izbore!

“Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba je dana 25. siječnja 2013. godine, registrirao udrugu pod nazivom Akcija nezaposlenih Hrvatske (ANH) te je ista upisana u Registar udruga Republike Hrvatske. Obavještavamo hrvatsku javnost da je Akciju nezaposlenih Hrvatske zapravo osnovao i registrirao Sindikat nezaposlenih Hrvatske, odnosno njegovo članstvo”, izvijestili su iz SNH.

“SNH je bio prinuđen na ovaj potez budući se već više od osam mjeseci vodi spor sa RH oko registracije Sindikata nezaposlenih Hrvatske, a o čemu smo na kraju bili prinuđeni obavijestiti sve parlamente zemalja EU (osim Slovenije) koje nisu ratificirale pristupni ugovor RH u EU, te sva tijela EU. Ovom registracijom smo omogućili da SNH preko svoje `kćerke` Akcije nezaposlenih Hrvatske ostvaruje svoje ciljeve i djelatnosti u pravnom prometu. Zbog toga će SNH ubuduće u javnosti nastupati pod nazivom Sindikat nezaposlenih Hrvatske/Akcija nezaposlenih Hrvatske (SNH/ANH) jer se u biti radi o istoj organizaciji, a u pravnom prometu će nastupati kao Akcija nezaposlenih Hrvatske”, pojašnjavaju.

“Akcija nezaposlenih Hrvatske je registrirana tako da kao i SNH djeluje na teritoriju cijele RH. Ovime su ostvarene pretpostavke da se krene sa osnivanjem podružnica SNH/ANH po svim gradovima, koje će se osnivati paralelno kao podružnice SNH/ANH, te im je sada omogućeno da preko ANH djeluju u pravnom prometu i ostvaruju svoje zahtjeve prema lokalnim i državnim tijelima vlasti. Kako je SNH i ANH u biti ista organizacija za predsjednicu Akcija nezaposlenih Hrvatske je također izabrana Maja Marija Jelinčić, predsjednica Sindikata nezaposlenih Hrvatske”, stoji u priopćenju SNH.

“Da ne budemo samo `bič Božji` za vlast kao što smo obećali svome članstvu, ovoga puta moramo pohvaliti Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba, koji je vrlo kvalitetno i korektno obavio registraciju Akcije nezaposlenih Hrvatske. Također, moramo se ovim putem zahvaliti i svim medijima koji vrlo korektno i objektivno prate aktivnosti Sindikata nezaposlenih Hrvatske. Naravno, pravna bitka za registraciju Sindikata nezaposlenih Hrvatske se i dalje nastavlja, jer nitko nema pravo zabraniti registraciju organizacije koja štiti interese od pola milijuna nezaposlenih ili takvoj organizaciji negirati pravo na njezino ime. Kao što vidite vlast nas je nešto malo zakočila na našem putu, ali smo si registracijom Akcije nezaposlenih Hrvatske, omogućili djelovanjem kroz ulaz na stražnja vrata”, dodaje se u priopćenju.

“U svakom slučaju, mi krećemo dalje na svome putu i ka zacrtanom cilju, a to je smanjenje nezaposlenosti i ostvarenje dobrobiti za sve građane Hrvatske. No, svjesni smo toga da se bez `mandata` građana ne može puno promijeniti, te smo poslušavši `savjet` Ministra rada i mirovinskoga sustava, gospodina Mrsića i krenuli u osvajanje mandata građana za ostvarenje svojih ciljeva. Zbog toga je SNH aktivno sudjelovao u stvaranju koalicije koja će  već na ovim lokalnim izborima dobro uzdrmati `ortačko društvo` HDZ&SDP i njihove satelite. Koalicija  pod nazivom `Svi zajedno` sastavljena je od stranaka: Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Demokratska stranka žena, Savez za promjene i Stranka umirovljenika Hrvatske-blok umirovljenici zajedno, a ima punu potporu Sindikata nezaposlenih Hrvatske/Akcije nezaposlenih Hrvatske, udruga Živi zid, Stop deložacijama, te niza drugih udruga i pokreta. I ovom prilikom pozivamo, stranke, udruge, pokrete i pojedince da nam se pridruže da svi zajedno odradimo ono što je nužno za dobrobit svi građana Hrvatske”, poručuje predsjednica SNH/ANH Maja Marija Jelinčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...