U završnoj operaciji alžirske vojske ubijeni otmičari i taoci

U konačnom napadu postrojbi alžirske vojske u subotu na plinsko polje u Sahari, gdje su u srijedu islamisti oteli veći broj stranih i domaćih radnika, ubijeno je 11 otmičara a sedmoricu talaca ubili su njihovi otmičari dok je trajala operacija njihova oslobađanja, izvijestila je alžirska agencija APS i državna televizija.

Sami militanti su prije napada rekli da imaju sedam talaca čija nacionalnost još nije poznata. APS je ranije izvijestio da je od početka operacije spašavanja ubijeno 12 alžirskih i stranih radnika. Izvor blizak operaciji rekao je da je ranije u subotu oslobođeno 16-ro talaca, te da su među oslobođenima dva Amerikanca, dva Nijemca i jedan Portugalac dok nacionalnost ostalih još nije poznata. Također se još ne zna sudbina oko 30 stranaca s plinskog polja na jugu Alžira

Alžirska državna televizija izvijestila je da su specijalne postrojbe alžirske vojske ubile 11 “terorista” koji su za trajanja operacije u subotu ujutro ubili sedmoro stranih talaca.

Kratko vrijeme prije izvješća o konačnom napadu, vođa otmičara Abdul Rahman al-Nigeri rekao je da vlada mora birati između pregovora s otmičarima i smrti talaca. On je rekao da su na području postavljene zamke s minama i zakleo se dići u zrak plinsko postrojenje In Amenas ukoliko alžirska vojska uporabi silu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...