Izborni sabor HNS-a

Na izbornom saboru Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) očekuje se da će dosadašnji predsjednik Radimir Čačić, kao što je najavio, podnijeti ostavku, a potpredsjednica Vesna Pusić, jedina kandidatkinja za tu dužnost, dobila je jednoglasnu potporu stranačkog Predsjedništva i Središnjeg odbora.

Očekuje se da će predsjednik HNS-a Radimir Čačić podnijeti uvodno izlaganje, a kandidatkinja za predsjednicu Vesna Pusić predstavit će svoju kandidaturu i osvrnuti se na stanje u stranci.

Inače, kandidacijski postupak, završen 20. ožujka, omogućavao je kandidiranje svakom članu HNS-a na način određen stranačkim Statutom. Osim potporom Središnjeg odbora, kandidatura se ostvaruje uz potporu šest županijskih organizacija, dva regionalna saveza ili 10 posto članova izbornog sabora. Prijedlozi kandidatura dostavljaju se najkasnije 72 sata prije održavanja Izbornog sabora.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić je već prije najavio da će uoči izvanrednog stranačkog sabora podnijeti ostavku kako bi otvorio prostor da se na saboru izabere novi predsjednik/ca stranke.

Predsjedništvo stranke, s obzirom na sudsku odluku za prometnu nesreću koja utvrđuje nehat, ali i odgovornost za neprilagođenu brzinu vožnje u kojoj su stradale dvije osobe, prihvatilo je najavu ostavke predsjednika HNS-a Radimira Čačića.

Stajalište Predsjedništva je da je izborni sabor, koji će se održavati neposredno pred europske i lokalne izbore, manifestacija na kojoj će se odaslati poruka o jedinstvu i snazi HNS-a kao najjačeg predstavnika hrvatskog liberalnog političkog prostora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...