Cestitka_Uskrs

KK Zadar traži više vremena za dostavu dokumenata

Među nekoliko tisuća tvrtki koje su do sada Financijskoj agenciji (Fina) predali prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe je i Košarkaški klub Zadar d.d., koji u prijedlogu Fini navodi da duguje više od 10 milijuna kuna.

KK Zadar je prijedlog Fini predao početkom veljače ove godine, kada su i nastupili uvjeti za pokretanje postupka predstečajne nagodbe tog dioničkog društva s 20 zaposlenika.

Uz izjavu da eventualna sklopljena nagodba neće utjecati na tražbine radnika, prijedlogu je priložena i preslika prijave u sudski registar Odluke Uprave o povećanju temeljnog kapitala KK Zadra od 31. siječnja ove godine, i to s dotadašnjih 6 milijuna kuna, na 44,6 milijuna kuna. Povećanje temeljnog kapitala, stoji u tom dokumentu, provedeno je pretvaranjem tražbina u uloge te izdavanjem 154.526 novih dionica.

Tako su, pretvaranjem tražbina u vlasnički udio, u vlasničku strukturu KK Zadra d.d. ušli Grad Zadar, Tankerska plovidba, Tankerkomerc, Tvornica kruha Zadar i tvrtka Marine Dalmacija iz Zadra.

Prije otvaranja postupka predstečajne nagodbe, Nagodbeno vijeće Fine pozvalo je KK Zadar da zakonom propisanim dokumentima dopuni svoj zahtjev, a početkom ožujka je donijelo i rješenje o privremenoj mjeri, po kojoj Fina mora na 30 dana obustaviti postupke ovrhe i osiguranja pokrenute nad KK Zadrom.

Uz ostalo, KK Zadar je tražio i produljenje roka za dostavu potrebnih dokumenata, a u zamolbi se navodi kako se produljenje roka traži “s uvjerenjem da će se u konkretnom slučaju iznaći i način rješavanja nelikvidnosti dužnika s ciljem nastavka njegovog poslovanja, a ne njegove likvidacije”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...