Milanović sazvao presicu zbog kazne SDP-u!

Državni ured za reviziju poslao je danas saborskom Odboru za Ustav prijedlog da se najvećoj vladajućoj stranci SDP-u, uskrati novac iz proračuna budući da nisu na vrijeme objavili svoje financijsko izvješće za prošlu godinu. Maksimalna kazna koja je previđena za takvo kršenje Zakona je obustava proračunskog novca na tri mjeseca što znači da bi SDP mogao ostati bez 6 milijuna kuna!, piše Jutarnji list.

Ured za reviziju jutros je takav prijedlog uputio Odboru za Ustav. Utvrdili su da Zakon nije prekršio samo SDP već i nezavisni zastupnici Furio Radin i Vladimir Bilek te i za njih predlažu da im se obustavi isplata proračunskog novca. Saborski odbor može, ali i ne mora podržati takav prijedlog Revizije o obustavi isplate proračunskog novca, navodi Jutarnji.hr.

SDP je podsjetimo, zakasnio nekoliko dana sa objavljivanjem svog financijskog izvješća za prošlu godinu. Pravdali su se kako to nisu mogli učiniti na vrijeme jer im je službenica iz računovodstva koja se time bavi, završila u bolnici. U cijelom slučaju su još i lagali jer su najprije tvrdili kako su kašnjenje najavili Uredu za reviziju i Državnom izbornom povjerenstvu da bi se kasnije otkrilo kako to nije istina te da su obavijestili samo Finu.

Povodom prijedloga Državnog ureda za reviziju, danas u 14:30 sati premijer Zoran Milanović održat će presicu u SDP-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...