Podigli “optužnicu” protiv svisca i traže smrtnu kaznu

Vlasti američke savezne države Ohio podigle su “optužnicu” protiv poznatog vidovitog svisca Punxsutawney Phila, najpoznatijeg po predviđanju dolaska proljeća, a razlog je njegovo pogrešno predviđanje.

Naime, netočni svizac predvidio je rani dolazak proljeća kada je 2. veljače izašao iz jazbine i vidio svoju sjenu. Ironični tužitelji iz Butlera u Ohiju optužili su Phila da je namjerno zavarao javnost, a ovakav prekršaj, prema njihovim tvrdnjama, kažnjiv je smrću.

“Punxsutawney Phil je to učinio namjerno i bez pravovremene kalkulacije, naveo je ljude da vjeruju da će proljeće doći ranije”, tvrdi tužitelj Michael T. Gmoser i dodaje da je netočna prognoza prekršaj “protiv mira i dostojanstva države Ohio”.

S druge strane, predsjednik kluba koji organizira “Dan svisca” Bill Deely rekao je da Phil ima svog odvjetnika i da će se boriti protiv pokušaja ekstradicije. Smatra da je traženje smrtne kazne za njihovog omiljenog glodavca pretjerana.

Podsjetimo, tisuće posjetitelja svake godine posjećuje gradić Punxsutawney, koji je predstavljen u filmu “Beskrajni dan” iz 1993. godine, kako bi svjedočili Philovom predviđanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...