20 godina “Black Coffea”

Black Coffee, poznati splitski jazz sastav, 05. travnja će obilježiti 20. godina glazbenog rada velikim svečanim koncertom u Domu ORSH Lora na Poljudu uz goste Martine Thomas i Daniela di Bonaventuru.

Glazbena mladež Split kao organizator obećaje glazbenu poslasticu u vidu još poznatih izvođača kao goste iznenađenja.

Ovaj najdugovječniji jazz sastav u Hrvatskoj sa svojim jazz uspješnicama započeo je 1993. godine, a već tri godine kasnije dobitnici su prvog Porina, hrvatske diskografske nagrade, za najbolju jazz izvedbu.

Okosnicu grupe čini ritam sekcija basist Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić Čićo, koji nastupaju u raznim svjetskim all star postavama, na mnogobrojnim jazz i etno festivalima, a poznati su po velikoj koncertnoj aktivnosti i suradnji s mnogim zvijezdama hrvatske glazbe poput Boška Petrovića, Matije Dedića, Gibonnija, Olivera Dragojevića, Gabi Novak, Arsena Dedića, Tedi Spalata, Meri Cetinić, dr. Također surađuju sa niz inozemnih glazbenika na njihovim europskim turnejama poput: Tammy McCann, Robin Brown, Carlos Weneck, Georgie Fame, Marcelo Godoy, Nico Menci, te ostvarili i glazbene suradnje s Miles Griffith, George Makinto, Csaba Deseo, Tony Pancella, Beppi D’Amato, Primož Grašič i mnogim drugima.

Black Coffee, Martine Thomas

Posljednjih nekoliko godina najviše surađuju sa talijanskim bandoneonistom – Daniele di Bonaventura, s kojim objavljuju nosač zvuka za talijansko tržište.

Njihov dosadašnji rad oplemenjen je s 3 Porina, te 11 nosača zvuka što ih zasigurno potiče na uspješnih i zvjezdanih slijedećih 20 godina stvaralaštva.

Ulaznice za ovaj svečani koncert mogu se naći u prodaji po cijeni od 50,00 kuna u MUSIC shopu KOTEKS, te na blagajni Doma OSRH Lora (od 14:00 – 20:00 sati).

Da vlada veliki interes za ovaj koncert ukazuju i rezervacije od strane obožavatelja sastava Black Coffee koji će povodom ove obljetnice potegnuti čak iz Zagreba, Rijeke i Dubrovnika, rekli su nam iz organizacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...