Cestitka_Uskrs

Poskupljuju cijene brodskih karata, a resorni ministar o tome ništa ne zna?!

Nakon što je u medije procurila informacija da Agencija za obalni linijski pomorski promet namjerava od 1. lipnja poskupiti brodske karte za 20, 40 pa i više od 100 posto, u Saboru je tu vijest komentirao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić…

“Nemam tu informaciju. Usklađivanje radi Agencija i njihov prijedlog svodio se isključivo na brze katamaranske linije što nisu trajektne linije. Cijene trajektnih linija za otočane u najvećem dijelu slučajeva ostaju iste. Moguće su na katamaranima minimalne korekcije cijena. Apsolutno poštujemo pravo otočana”, rekao je Hajdaš Dončić. Komentirao je ministar i proces restrukturiranja državnih tvrtki.
“Sve tvrtke u resoru Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture završile su planove restrukturiranja. One kojima nisam bio zadovoljan sam smijenio što znači da uprave koje su sada rade dobro”, izjavio je Hajdaš Dončić.
Ako ne zna ministar, zna Baldasar

Iako Hajdaš Dončić o poskupljenju ništa ne zna, cijena karata ipak ide gore. Potvrdio je to u priopćenju Ivo Baldasar, ravnatelj Agencije za obalni i linijski pomorski promet.

Nove tarife uvode se od 15. lipnja, a konačna odluka o povećanju cijena bit će donesena nakon konzultacija s ministarstvom Hajdaša Dončića, kao i s brodarima koji održavaju brzobrodske linije.

Za otočane će poskupljenje, tvrdi Baldasar, biti minimalno. Primjerice, putna karta od Splita do Lastova za otočane će biti tri kune skuplja, putovanje od Splita do Rogača bit će kunu i pol skuplje, od Zadra do Silbe karta za otočane poskupjet će za dvije kune…

Znatno veće poskupljene mogu očekivati ostali građani koji će ovoga ljeta koristiti morske veze. Baldasar tvrdi da su analizom postojećih cijena uočene nepravilnosti koje treba ispraviti. Karte za otočane prosječno će, kaže Baldasar, poskupjeti za 11,59 posto. No, svi ostali će u sezoni plaćati čak 50,33 posto skuplje karte, dok će vansezonske karte poskupjeti za 26,78 posto u prosjeku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...