Sjeverna Koreja podigla rakete za ispaljivanje!

Sjeverna Koreja podigla je rakete u položaj za ispaljivanje, tvrdi američki dužnosnik za CNN. Zbog toga su svi zabrinuti kako će rakete biti ispaljene danas. Dok se prijetnje s Korejskog poluotoka ne stišavaju, na američkom Vojnom koledžu ‘Carlisle Barracks’ igra se i analizira simulacija invazije na Sjevernu Koreju. U kompjuterskoj simulaciji ta zemlja nosi ime ‘North Brownland’, a ima sve karakteristike Sjeverne Koreje – to je siromašna diktatura u kojoj se izvode nuklearni pokusi i prijeti nuklearnim napadima, dok stanovništvo ispranih mozgova, gladuje..

Ipak, simulacija je pokazala kako bi Sjedinjene Američke Države jako teško osvojile Sjevernu Koreju kad bi i krenule u ratnu avanturu invazije.

Simulacija jasno pokazuje kako bi trupe ubačene u dubinu teritorija bile vrlo brzo okružene neprijateljskom vojskom Kim Jong Un-a, a čak kad bi američka vojska supješno i brzo prešla granicu iz Južne Koreje, suočila bi se s novim problemom – nuklearna postrojenja Sjeverne Koreje smještena su mahom u teško osvojivim najnaseljenijim područjima, u kojima bi teško bilo sačuvati kontrolu.

Za osvajanje ključnih točaka u Sjevernoj Koreji vojsci SAD-a trebalo bi, prema simulaciji, čak 56 dana i 90.000 vojnika i to samo da osiguraju nuklearno oružje Sjeverne Koreje. Prema procjenama vojnih stručnjaka to je apsolutno previše vremena i previše vojske angažirane na terenu.

Da stvar bude gora, vojni analitičar, stručnjak za Sjevernu Koreju Bruce Bennett u izjavi za CNN, ističe kako je pogrešna procjena koja je proizišla iz simulacije kako je potrebno samo 90.000 vojnika. Prema Bennettovoj računici, američka vojska bi trebale čak 200.000 vojnika na terenu Sjeverne Koreje samo za osiguranje nukelarnog oružja i postrojenja!

A to je više nego ih je bilo angažirano u Iraku i Afganistanu zajedno na vrhuncu ratova.

Pretpostavlja se kako Sjeverna Koreja ima čak 100.000 lokacija na kojima se nalazi nuklearno oružje i(li) nuklearna postrojenja.

Kako SAD nema razvijenu obavještajnu mrežu na terenu, sigurno je i kako bi se suočila bi se s brojnim nepoznatim izazovima.

Sjeverna Koreja, prema podacima Ministarstva obrane Južne Koreje ima čak 200.000 pripadnika specijalnih vojnih snaga i milijun i pol profesionalnih vojnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...