Strankama prednost, nezavisnima važan svaki potpis

Na nekoliko gradskih lokacija danima se već prikupljaju potpisi za kandidacijske liste, a ona predizborna napetost satkana od želje za potpisom svakoga punoljetnog građanina mogla se osjetiti u blizini svakog, u tu svrhu postavljenog, štekata.

Šareni plakati i nasmijana lica kandidata za gradonačelnike, župane i njihove zamjenike ono je što bez iznimke svi, uz programe političke opcije koju predstavljaju, nude.

U drugi plan palo je tehničko pitanje o tome što se od kandidata traži, odnosno što oni moraju učiniti do 2. svibnja, kad je zadnji dan za predaju kandidacijskih lista.

– Mi smo obrasce pronašli na internetu i isprintali ih. Žao mi je samo što ne možemo biti »Konji«. Na popisu izbornog povjerenstva pisat će Nezavisna lista grupe birača – nositelj liste Enio Meštrović, požalio se Meštrović.

Osim što je izmjena naziva obrasca »nezavisnjake« zbunila neke od njih, razlike i nepovoljan položaj u odnosu na političke stranke očituju se i u obvezi prikupljanja potpisa. I dok su glede potrebnog broja osoba, koje svojim imenom jamče da podržavaju pojedinog kandidata za gradsku i županijsku vlast, po broju izjednačeni, razlika postoji kod lista za predstavnike u županijskim skupštinama te gradskim i općinskim vijećima.

 
enio meštrovićhdzizborireno sinovčićsdpstranke