Vrančić: “Azil nije gradski problem!”

Nakon članka u Zadarskom listu o neriješenom problemu zadarskog azila za napuštene kućne ljubimce gradonačelnik Zvonimir Vrančić dodatno je obrazložio situaciju oko ovog komunalnog problema:

– Mi problem zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja smatramo riješenim. To je problem koncesionara koji je na javnom natječaju izabran za taj posao. Da li će oni graditi azil za napuštene i izgubljene životinje ili ne, nije naš problem. Grad Zadar nema namjeru graditi nikakav azil niti ulagati novce u takvo što. Naime, azil je tvrtka kao i svaka druga te svatko tko u njegovoj gradnji vidi financijsku korist može ga graditi, ali u skladu sa zakonskim kriterijima. Grad Zadar nema ništa s tim, istaknuo je Vrančić.

Reakcija samog gradonačelnika stavila je cijelu priču u jedan sasvim novi kontekst, daleko drugačiji od onoga u kojemu je bila više od desetljeća i u odnosu na ono što nam je izjavio njegov zamjenik.

– Improvizirani azil dobio je zabranu rada od strane državne inspekcije, o čemu smo bili obaviješteni te smo odmah prekinuli suradnju s Udrugom koja ga je vodila. Tada smo prema svim zakonskim kriterijima ugovorili putem narudžbenice koncesionara čiji posao je bio sakupljanje i zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja u gradu Zadru. Odgovornost je državne inspekcije zatvoriti azil u Žmirićima, ali očekujemo, a tako ćemo se i mi iz Grada Zadra ponašati, da će im se dati jedno određeno vrijeme od godine dana, odnosno do kraja ove godine ili eventualno početka 2014. godine, da postojeće životinje udome, kako se ne bi ubijale, a mi ćemo ga još neko kratko vrijeme zbog dobrobiti životinja i financijski potpomagati. A tada očekujemo da se azil u Žmirićima poništi, no to je problem državne inspekcije, a ne Grada, kaže gradonačelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...