Montirana betonska konstrukcija mosta na koji se čeka aluminij i staklo

Ulica Nikole Šubića Zrinskog, koja je zbog ugradnje poveznice između Poliklinike i buduće bolničke zgrade, djelomično je zatvorena 8. travnja, a za promet bi se trebala otvoriti tek 15. lipnja.

No, kako će već postavljena betonska konstrukcija mosta, odnosno nathodnika, pitali smo nadzornog inženjera Josipa Vlainića, može li taj posao, obzirom da se radi o montaži već gotovih građevinskih konstrukcija, biti ranije gotov.

– Može, radimo na tome jer znamo koliko je značaj ceste preko koje ide most. Za betonski dio trebalo nam je tri, četiri dana, a sada čekamo da se izradi aluminijska i staklena konstrukcija koja na to dolazi, kazao nam je nadzorni inženjer iz Gospića.

Kada će oprema za tu tzv. toplu vezu biti dopremljena na gradilište Poliklinike, preciznije će se znati kada će se obaviti završni radovi. Nadzorni inženjer Vlainić ističe kako su dobro prošli prilikom kopanja temelja za stupove, jer nisu naišli na podzemne instalacije koje su uvijek moguće (neugodno) iznenađenje.

Zadarska javnost zna kako se budući most neće imati na što spojiti i neće biti u funkciji dok se ne izgradi nova bolnička zgrada.

Zatvaranjem Ulice Šubića Zrinskog, koja je inače državna cesta, stvoreni su prometni čepovi na Relji, te neopisiva gužva koja vlada na Ulici Franje Tuđmana. Vrhunac usporene vožnje tom ulicom u smjeru Bulevar je oko 16 sati. Tada na scenu stupaju prometni policajci koji na raskrižju s Tuđmanovom reguliraju semafor radi brže prohodnosti vozila?!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...