Mračna strana karaktera Brada Pitta

Novi film Brada Pitta ‘Svjetski rat Z’, jedan od najvećih ljetnih blockbustera, dobio je negativan publicitet zbog ponovnog pisanja i ponovnog snimanja zadnjih scena, a kreativni tim povećao je i proračun filma sa 170 milijuna dolara na vrtoglavih 400 milijuna dolara. Isplivala je pritom druga, ne baš umiljata strana karaktera Brada Pitta.

Sniman na temelju znanstvenofantastičnog romana Maxa Brooksa istoga imena, novim filma Brada Pitta ‘Svjetski rat Z’ dosegnuo je najveći budžet ikada zabilježen. Pa se tako, po svemu sudeći, mnogi pitaju, hoće li ‘Svjetski rat Z’, koji u kina treba stići idućeg mjeseca, biti najskuplji film u filmskoj povijesti, prenosi Daily Mail.

Tako je predviđeni budžet za film od 170 milijuna dolara narastao na vrtoglavih 400 milijuna dolara, a smatra kako su konflikti između redatelja Marca Fostera i Brad Pitta krivi za usporavanje produkcije. Tako se dodatnih 200 milijuna dolara potrošilo samo na ponovno pisanje i snimanje završnih scena.

Osim toga, kritičari predviđaju i brojne razloge zbog kojih bi ‘Svjetski rat Z’ mogao ostvariti neuspjeh na box officeu.

Suradnica Vanity Faira Laura M. Holson krivi lošu komunikaciju između redatelja Marca Forstera i Brada Pitta čija producentska kuća Plan B financira cijeli projekt. Prema njezinim riječima, razilaženja između Pitta i Fostera dovele su do ozbiljnih zastoja u snimanju filma.

Cijeli jedan dan snimanja izgubio se nakon što ugostitelji nisu imali dovoljno hrane za 750 statista, a pronađeni su i neplaćeni računi za snimanje na Malti koji su dodatno povećali već ionako napuhani budžet.

Film je sniman na čak tri kontinenta, u gradovima poput Glasgowa, Budimpešte, Malte i New Yorka, što je dodatno povećalo troškove.

Vanity Fair piše kako je Pittova producentska kuća Plan B potrošila dodatnih 200 milijuna dolara na ponovno snimanje 40 minuta trećeg čina jer ‘rukovoditelji nisu bili zadovoljni završetkom’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...