Od ove hrane postat ćete kraljevi seksa

Mislite da hrana nema baš puno veze sa seksom? Razmislite ponovno! Postoje namirnice koje će vam ojačati libido i postat ćete pravi kraljevi seksa.

Svatko želi biti odličan u seksu. No nije sve u izvedbi. Da biste uopće dorasli situaciji, morate imati dovoljne energije. To znači da morate pripaziti i na prehranu. Vjerovali ili ne, i prehrana u velikoj mjeri utječe na kvalitetu seksualnog života. Ako u jelovnik uvrstite namirnice koje stručnjaci preporučuju, postat ćete pravi kraljevi seksa.

 

Smokve

Ovo rajsko voće bogato je aminokiselinama za koje se smatra da povećavaju libido. Smokve navodno poboljšavaju i seksualnu izdržljivost. Svježe smokve oduvijek su doživljavane kao vrlo ‘senzualne’ pa su ih ljudi često vezali uz seksualne konotacije.

 

Med

Ova slatka namirnica sadrži boron koji pomaže u stvaranju ženskog hormona estrogena. Također, med dokazano podiže i razinu testosterona kod muškaraca. Sve to odgovorno je za seksualnu želju, ali i seksualnu izdržljivost. Osim toga, med se često koristi i u seksualnim igricama. Još jedna namirnica od koje možete izvući višestruku korist.

 

Bademi

Bademi sadržavaju zdrave masti koje mozgu pomažu da bolje funkcionira. I kakve to veze ima sa seksom? Velike! Upravo te zdrave masti odgovorne su za proizvodnju muških hormona. Usto, neka su istraživanja pokazala kako miris badema kod žena budi seksualno uzbuđenje.

 

Češnjak

Možda se ne može pohvaliti ugodnim mirisom, ali češnjak ulazi u skupinu supernamirnica koje poboljšavaju seksualni život. Češnjak, naime, sadržava alicin, kemikaliju koja povećava protok krvi u spolne organe. Dakle, češnjak je vrlo učinkovit u osnaživanju libida.

 

Celer

Ovo povrće zasigurno vam ne pada prvo na pamet kada razmišljate o seksu, ali celer može biti odličan izvor seksualnog uzbuđenja. Kako? Celer sadržava androsteron, muški hormon koji se oslobađa putem znoja i koji navodno snažno uzbuđuje žene.

 

Avokado

Znate li da se drvo avokada od davnina naziva i ‘drvo testisa’? Znanost danas potvrđuje da takav naziv ima itekako smisla. Naime, zbog svoga sastava, avokado budi libido i kod muškaraca i kod žena. Neki se kunu da nema boljeg afrodizijaka. Je li to istina? Provjerite sami, ne može vam škoditi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...