Zadar i četvrti put bolji od Splita

Zadar je dobio i četvrti dalmatinski derbi ove sezone, te ostao u utrci s Cedevitom za drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu.

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini pa iako je i u četvrtoj Split zaprijetio i došao na samo pet razlike, pobjeda momčadi Ante Nazora nije dolazila pod znak pitanja. Čak ni u posljednjoj minuti, kada je razigrani Subotić tricama približio svoje na samo -4, a promašio je pokušaj i za -1.

Zadrani su, bez najboljeg igrača Romea Travisa, koji je u SAD-u prisustvovao porodu kćeri, krenuli petorkom Thorne, Delaš, Ramljak, Ivanov, Kaštropil. S druge strane, Splićani su opet bili bez iskusnog kvarteta Vujčić, Mimica, Vukušić, Dijan, a počeli su s mladim dvojcem Katić – Marinelli na bekovskim pozicijama, nešto iskusnijim Siriščevićem, te Sobinom i Kraljevićem pod košem.

Ovaj potonji je, nakon uvodne trice Siriščevića, zakucao u kontri za 0:5, no domaći su vrlo brzo uspostavili ravnotežu. Osam poena za redom vezao je Kaštropil, ali su Kraljević, Katić i Markulin održavali goste u vodstvu, 8:12. Kasnije je Siriščević zabio još jednu tricu, no to su bili svi splitski koševi iz igre u prvoj dionici. Iako se na veliki odmor otišlo s minimalnom prednošću domaćih, 39:38, Ante Nazor je sasvim sigurno imao što za reći svojim igračima u svlačionici. Što god da je to bilo, ako je suditi po početku drugog poluvremena, očito se »primilo«.

Ivanov i Thorne (trica iz kuta) povisili su na 44:38 pa je Erjavec, već nakon 53 sekunde, morao pozvati minutu odmora. Siriščević je nakratko smanjio, da bi Ramljak (4) i Ivanov (3) prvi put odveli svoje na dvoznamenkastu prednost, 51:40 u 24. minuti. U jednom je trenutku na daljinu »zaiskrilo« među trenerima, nakon što je Erjavec zaradio tehničku pogrešku, no to je dobacivanje trajalo svega nekoliko sekundi.

Delaš je realizirao penale za +13, a Sobin i Subotić (trica) spustili ispod deset, 53:45. Sobin je zaradio petu osobnu pa i tehničku pogrešku, te omogućio Delašu nove penale, a Batur se s četiri poena pobrinuo da uoči posljednjih deset minuta igre Zadar ostane na +10, 61:51. »Bijeli« su mogli mirno privesti susret kraju, no opet su sami sebi zakomplicirali život. Raspoloženi Subotić je s još pet poena smanjio na samo -4, 77:73 u posljednjoj minuti, a dvadesetak sekundi prije kraja imao je i šut za -1, koji mu je za malo iscurio. Delaš je s penala potvrdio pobjedu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...