Bežičnim signalom pokriva se uže središte Zadra

U sklopu programa “Hotspot Croatia” Ministarstva turizma, do srpnja bi bežičnim signalom trebalo biti pokriveno još pet mjesta u užem gradskom središtu Zadra. Novim “hotspot” mjestima na Branimirovoj i Istarskoj obali, te na Obali kralja Petra Krešimira IV., omogućit će se neprekinuto pokrivanje bežičnim signalom u svim najposjećenijim dijelovima Poluotoka − rekao je Alan Kociper, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo.

− Ministarstvo turizma odobrilo nam je “hotspot” točke na pet novih lokacija, koje smo i tražili, a odobrena vrijednost je 30 tisuća kuna. Nova će “hotspot” mjesta “zaokružiti” Poluotok, pokriti most i Branimirovu obalu − kaže Kociper, dodajući da će ova bežična mreža pokriti posebno atraktivna i frekventna mjesta na području uže gradske jezgre, ali i u drugim dijelovima grada, kako bi se građanima, studentima i posjetiteljima omogućilo da preko mobitela, tableta ili laptopa imaju pristup internetu.

 

Popis lokacija na web-stranicama

Do sada je mrežom besplatnog bežičnog interneta pokriveno 42.220 četvornih metara na Poluotoku. Još 2010. godine počelo se s pristupnom točkom na zgradi gradske uprave, koja je pokrivala područje Narodnog trga, nastavilo se nakon godinu na lokaciji Pozdrava Suncu, te 2012. s četiri lokacije koje kontinuirano pokrivaju signalom područje od Trga pet bunara, pa duž Kalelarge do Poljane Ivana Pavla II., uključujući i područje tog trga.

Budući da dio zgrade gradske uprave gleda na glavnu gradsku tržnicu, jednom je pristupnom točkom pokriveno i to gradsko područje. Odabrane lokacije bit će označene posebnim grafičkim znakom, a svi detalji o lokacijama bit će objavljeni na web-stranicama Hrvatske turističke zajednice (http://croatia.hr) i Ministarstva turizma (www.mint.hr).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...