Bilosnić u Beču i Velenju

Tomislav Marijan Bilosnić, jedan od najplodnijih i najprevođenijih hrvatskih književnika, kao posebni gost ovih je dana pozvan na dva međunarodna pjesnička festivala. Bilosnić je uzvanik Trinaestih pjesničkih susreta hrvatske izvandomovinske lirike, koji se održavaju u Beču (Austrija) od 6. do 8. lipnja 2013. godine, te od 12. do 14 lipnja posebni gost 12. međunarodnih književnih susreta Lirikonfest u Velenju (Slovenija).

Na Trinaeste susrete pjesnika HIL-e u Beč, Bilosnić je pozvan kao recenzent jubilarnih Desetih pjesničkim susretima hrvatske izvandomovinske lirike koji su se održali u Zadru. Bilosnić će uz Gordana Bakotu, veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Austriji, Dariju Krstičević, predstojnicu Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Anu Petrović, potpretsjednicu Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji, te Branku Bezić Filipović,voditeljicu splitske podružnice Hrvatske Matice iseljenika, biti predstavljen i kao posebni uzvanik Susreta, na kojima će nastupiti i kao pjesnik.

Velenjska književna fundacija, Bilosnića je pozvala na ovogodišnji Lirikonfest kao posebnog pjesnika manifestacije kojemu su ove godine prevedene pjesme na slovenski jezik, te koje su ušle u Lirikon 21, međunarodnu panoramu poezije 21. stoljeća. Bilosnićevu zbirku pjesama Afrika, koja će biti posebno predstavljena na Lirikonfestu prevela je Nataša Švikart Žumer, dok je zbirku pjesama Tigar preveo poznati slovenski književnik Marijan Pungartnik.

Istodobno, ovih je dana Bilosnić dobio i službeni natječajni poziv za sudjelovanje na internacionalnom Kusamakura haiku festivalu u Japanu, koji se održava u studenom ove godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...