Dioničari Turisthotela lanjsku dobit će uložiti i dividendu će isplatiti

Odlukom Glavne skupštine dioničkog društva Turisthotel, iz dobiti za prošlu 2012. godine od 64.605.199,44 kuna, dioničarima se neće isplaćivati dividenda. Ali će dioničari dobiti dividendu koja će po dionici iznositi 75 kuna. isplatit će se iz ostatka zadržane dobiti iz 2008, 2009. i dijela dobiti iz 2010.godine.

Iz lanjske dobiti zadržat će se 1.444.239,44 kuna. Sa 63.160.960,00 kuna uprava Turisthotela prdložila je dioničarima, što su oni i prihvatili, povećanje temeljenog kapitala.

Tim se nastavlja racionalan i uspješna poslovna politika Turisthotela u kojoj je godinama na čelu Frane Skoblar, ujedno i najveći pojedinačni dioničar društva, koje u rukama domaćih ljudi. Oni povećavaju temeljni kapital Turisthotela jer planiraju nastaviti s investiranjem u TN Zaton zašto im je lani detaljni plan uređenja izradio arhitekt Nikola Bašić.

Kamping TN Zaton ušao je prvi put u prvi dodatak Talijanskog Michelin Travel Partners slavnog i utjecajnog Michelinovog vodiča, s 20 stranica tog modela turističke ponude koja je u trendu među europskim „nomadima“. Turisthotelov kamp u Zatonu u tome je visoko rangiran i nositelj je brojnih priznanja međunarodnih specijaliziranih udruženja. Kako je najveći je nedostatak kampa skučena plaža, samo dva kilometra,Skoblar je za jesen najavio početak radova na vodenom parku koji će Zatonu dati potpuno novu vizuru.- Projekt je procijenjen na 20 milijuna eura, dio novca uložit ćemo mi, a za veći dio koristiti kredit HBOR-a s rokom otplate 17 godina”, najavio je predsjednik Uprave Turisthotela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...