Milijunske kazne zbog zakona o pravosudnoj suradnji?!

Izmjenama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, teško je prekršen međunarodni Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske EU i hrvatski Ustav, zbog čega nam prijete visoke novčane kazne u milijunima eura, upozorila je sinoć priopćenjem Hrvatska udruga javnih ovršitelja.

Ovršitelji upozoravaju da će svaka država članica Unije i Europska komisija od 1. srpnja moći pokrenuti postupak pred Europskim sudom pravde u Luksemburgu zbog utvrđivanja povrede Ugovora o pristupanju RH EU i izricanja visokih novčanih kazni u milijunima eura, koje će u konačnici platiti hrvatski porezni obveznici.

Predsjednik udruge ovršitelja Vedran Vidmar naglašava da će svaka fizička i pravna osoba moći Ustavnom sudu RH podnijeti prijedlog za ocjenu ustavnosti u petak donesenog Zakona i njegovo ukidanje, a taj postupak će Ustavni sud moći pokrenuti i po službenoj dužnosti, bez ikakvog prijedloga i zahtjeva.

 

Potpisi za referendum o prijevremenim izborima

Naime, zakonskim izmjenama kojima se onemogućuje primjena europskog uhidbenog naloga na zločine počinjene prije kolovoza 2002. godine, a koje je saborska većina jučer donijela, krši se Ustav, po kojemu se hrvatske

državljane ne može izručiti drugoj državi, osim u slučajevima koji su u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Europske unije, a upravo se o tome radi u slučajevima europskog uhidbenog naloga koji se izdaje i provodi u skladu s odredbama okvirne odluke Europskog vijeća, ističe se u priopćenju.

Hrvatska država i građani, koji su prošli težak i mukotrpan put, zaslužuju bolju budućnost unutar Europske unije i ljude koji će ih u nju voditi promičući pritom opće hrvatske interese i vladavinu prava, a ne partikularne interese pojedinih interesnih skupina i pojedinaca, kao što je to sada slučaj, ističu ovršitelji koji pozivaju na prikupljanje potpisa za raspisivanje državnog referenduma o potrebi održavanja prijevremenih izbora za Hrvatski sabor do kraja 2013., u kojem bi aktivno sudjelovala i udruga ovršitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...