Na Rupi pao šleper s ukradenim skupocjenim autima

Na graničnom prijelazu Rupa u noći na subotu djelatnici Odjela organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske i postaje granične policije zaustavili su veliki bugarski šleper nakrcan skupocjenim automobilima vrijednim više milijuna kuna.

Naoko, dokumentacija je bila uredna i prema njoj vozila su bila kupljena u Italiji. Međutim, provjera je pokazala da je najmanje pet, od devet skupocjenih »mercedesa«, »land rovera« i BMW-a visoke klase, ukradeno, a za ostala četiri vozila provjere su još u tijeku, piše Novi list

Policija je već neko vrijeme prikupljala informacije na osnovu kojih je šleper zaustavljen. Vozač, 32-godišnji državljanin Bugarske, žestoko je protestirao zbog provjere, pokazujući dokumentaciju i tvrdeći kako je vozila u Italiji uredno otkupila tvrtka iz Bugarske za koju radi.

Unatoč tome, policija je odmah krenula u temeljite preglede vozila i provjeru preko međunarodnih policijskih kanala i Interpola te je utvrđeno da je dio vozila, a vrlo vjerojatno i sva, ukradena u Italiji.

Šleper sa skupocjenim vozilima je privremeno zaplijenjen, a vozač je, kako neslužbeno doznajemo, priveden i vjerojatno će već danas biti predan Županijskom državnom odvjetništvu i sucu istrage kako bi odlučili hoćeli biti zadržan, što je uobičajeno u ovakvim slučajevima.

Ovom akcijom hrvatska policija je prekinula međunarodni lanac kradljivaca vozila koji je funkcionirao između Italije i Bugarske, a ruta je trebala ići preko Hrvatske.

 

Vozila su nakon dolaska u Bugarsku trebala biti preprodavana s lažnim dokumentima u razne zemlje bivšeg istočnog bloka. Istraga o ovom slučaju tek počinje pa se još ne znaju pojedinosti o tome kako je otkriven put krijumčara.

 
automobiligranicašvercanjeulov