Svećenicima postali don Marin Batur i don Damir Šehić

Nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić zaredio je u subotu u katedrali sv. Stošije dvojicu novih svećenika. Sakrament svećeničkog reda primili su don Marin Batur iz župe Suhovare i don Damir Šehić iz župe Biograd na Moru. Obojica su završili teološki studij u Rijeci, obavili đakonski praktikum i položili đakonske ispite u Zagrebu gdje su s đakonima iz Zagrebačke metropolije pohađali predviđene predmete za đakonsku godinu.

Za đakone ih je zaredio nadbiskup Puljić na svetkovinu Krista Kralja, 25. studenog prošle godine. Nadbiskup je tada rekao kako Crkva kojoj poklanjaju svoj život i na raspolaganje stavljaju svoje darove nije neka samouprava zajednica ili demokratsko društvo gdje se zakoni i propisi izglasavaju mehanizmom većine. Crkva Božja je zajednica vjernih Isusovih učenika koja je od Isusa primila unutarnji hijerarhijski ustroj s proglašenim ustavom na Gori blaženstava, a to znači da prihvaćanjem načela Crkve bez uvjeta obećavaju poštovanje i poslušnost u celibatu do konca života.

Ređenju svećenika nazočio je veliki broj vjernika, a nakon ređenja upriličeno je primanje u Nadbiskupskom sjemeništu “Zmajević”.

Damir Šehić je tako postao prvi svećenik iz Biograda nakon 70 godina, a Marin Batur prvi rodom iz Suhovara nakon 30 godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...