Gradonačelnik Kalmeta se susreo s najuspješnijim sportašima

Gradonačelnik Božidar Kalmeta jutros se susreo s najuspješnijim zadarskim sportašima, osvajačima medalja na nedavno završenim 17. Mediteranskim igrama u turskom Mersinu te njihovim trenerima. Među najuspješnijim jedriličarima i ovaj put se našao dobro znani dvojac Šime Fantela i Igor Marenić koji su u klasi “470” osvojili zlatnu medalju te među jedriličarkama Enia Ninčević i Romana Župan koje su, također u klasi “470”, osvojile srebrnu medalju. Na području boksa najuspješnniji je bio Josip Bepo Filipi, hrvatski teksaš, osvajač srebrne medalje.

Inače, zapažene rezultate postigli su zadarski jedriličari u „klasi 470“ i na upravo završenom Europskom prvenstvu u Italiji, Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su 3., a Enia Ninčević i Romana Župan 12. mjesto.

Evo što je im je zadarski gradonačelnik poručio, uz obećanje da će ih Grad Zadar i u budućnosti pratiti na svim njihovim natjecanjima, baš kao što je to činio i sve ove godine.

– Ponosimo se s vama. Još jednom ste grad Zadar ispromovirali na najbolji mogući način. Nema građanina koji se nije i neće veseliti vašem uspjehu. Što se tiče potpore, kako smo do sada pomagali naše sportaše tako ćemo i u budućnosti, bez obzira na situaciju, kazao je gradonačelnik Kalmeta te dodao;

– Svatko tko se ikad bavio sportom zna koliko je teško biti najbolji sportaš, zna koliko je potrebano odricanja, muke i znoja kako bi se postalo najboljim. Hvala vam na svemu što ste napravili za Zadar i Hrvatsku.

Na njihov uspjeh, prigodnim riječima nadovezao se i trener Edo Fantela još jednom podsjetivši kakav je sport jedriličarstvo.

– Na posljednjem natjecanju svirale su četiri himne, bila su četiri postolja, a na tri su se popeli Zadrani. Zar to nije i više nego hvale vrijedno, zaključio je Fantela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...