Kukca platio 89 tisuća dolara!

Bolt, najbrži golub na svijetu koji je dobio ime po nigerijskom atletičaru Usainu Boltu nedavno je prodan za 399 tisuća dolara čime je postao najskuplji je golub na svijetu.

Golub Bolt međutim nije niti približno najskuplja životinja na svijetu. Istražili smo koje su i koliko vrijede najskuplje životinje na svijetu.

Najskuplji na svijetu su konji

Najskuplja životinja na svijetu je ujedno i najbrži trkaći konj. Ime mu je Frankel. Njegova vrijednost dok je još bio aktivan procijenjena je na 149,4 milijuna dolara.

Konj Green Monkey na dražbi održanoj 2006. godine u SAD-u postigao je cijenu od 16 milijuna dolara i smatra se najskupljim prodanim konjem na svijetu. Njegovim vlasnicima investicija se nije isplatila jer njihov konj trkaću karijeru tijekom koje je zaradio desetak tisuća dolara završio je samo dvije godine nakon kupnje.

Kinezi najbolji kupci

Tibetanski mastif s cijenom od 1,5 milijuna dolara druga je najskuplja životinja na svijetu, ujedno i najskuplji pas na svijetu. Kupio ga je kineski tajkun.

Zanimljivo, drugi najskuplji pas na svijetu također je tibetanski mastif. Godine 2009. postigao je cijenu od 500 tisuća dolara.

Da se Kinezi očito vole natjecati u nabijanju cijena životinjama govori primjer divovske plavorepe tune koja je na tokijskoj tržnici prodana za 396 tisuće dolara.

Kupio kukca za 89 tisuća dolara

Crno bijela krava Missy iz Kanade na aukciji održanoj 2009. prodana je za 1,2 milijuna dolara. Time je zaslužila titulu najskuplje krave na svijetu. Najskuplja ovca postigla je pak cijenu od 376,6 tisuća dolara, a kupio ju je škotski farmer.

Najskuplji kukac na svijetu, vrijedna 89 tisuća dolara je jelenjak kojeg je kupio vlasnik japanske trgovine bubama. Osvojila ga je njegova dužina od 7,2 centimetra.

Godine 1998. u Londonu bengalska mačka postigla je cijenu od 41 tisuće dolara, postavši time najskuplja mačka na svijetu.

Napomena: Cijene životinja odnose se na vrijeme kada su kupljene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...