Klubovi na Zrću utrostručili zaradu i prije fiskalizacije

Lanjska sezona partijanja na Zrću donijela je tamošnjim klubovima trostruko veću zaradu nego u godini prije. Najrazvikaniji, Papaya i Aquaris, prvi put su prikazali dobiti od milijun i više kuna, dok Kalypso i ‘mlađahni’ Noa Beach Club također rade sve bolje.

Bit će zanimljivo vidjeti kakve će brojke zrćanski klubovi prikazati za ovu godinu, kad sav promet ide preko fiskalnih blagajni. Ali za to ćemo se morati strpiti do sredine 2014. kad će FINA i vlasnici dostaviti izvješća o ovogodišnjem poslovanju.

Za sad je trend da ugostitelji općenito iz mjeseca u mjesec prijavljuju sve veći promet. Zadnji podaci Porezne uprave pokazuju da ugostitelji Ličko-senjske županije, među kojima su i oni na Zrću u Novalji, posluju bolje nego ikada. Prosječno povećanje ukupnih isporuka ugostitelja u toj županiji u prvih šest mjeseci jest 55 posto.

Prema visini prihoda i dobiti u 2012, lider među zrćanskim ‘party hramovima’ je Papaya. Iz godine u godinu klub u vlasništvu zagrebačke tvrtke Mondo radi sve bolje. Prošle sezone ostvario je 12 milijuna kuna prihoda (+8,6 posto), dok mu je dobit porasla za 3,6 puta na rekordnih 3,1 milijun kuna.

Veliki rast zarade objašnjen je snažnim rezanjem troškova. Na čemu se točno uštedjelo, nije vidljivo iz financijskog izvješća.

Vlasnici Monda su Slaven Stojić (35), Igor Smola (35), Ozren Brunović te Ivan Bušljet (35), ekipa iza koje su mnogobrojni zajednički poslovni poduhvati.

Konkurentska tvrtka Aquarius-klub, čiji su vlasnici Miljenko Zadro, Ana Bram i Zrino Alpeza, u 2012. prijavila je 9,8 milijuna kuna prihoda (+7,3 posto). Dobit im je bila 680.000 kuna veća te je iznosila 1,2 milijuna kuna.

Najstariji zrćanski klub Kalypso radi u sklopu tvrtke Cissa čiji je vlasnik novaljski poduzetnik Boris Šuljić (50). U sklopu iste tvrtke je i hotel Boškinac s vinarijom. Lani je Cissa ostvarila 7,6 milijuna kuna prihoda (+9,8 posto), dok joj je dobit porasla za 2,5 puta na 440.000 kuna.

Noa Beach Club otvoren je prije tek dvije godine. Prošlu je završio sa 5,2 milijuna kuna prihoda i zaradom od 47.500 kuna. Klub smješten iznad mora u vlasništvu je Ivana Jokića (38) i Zlatka Balaška (39), poznatog zagrebačkog ugostiteljskog dvojca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...