Priveden vrh Vukovarsko-srijemske policije?

Ispred Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vinkovcima danas oko 13 sati očekuje se izjava medijima o ‘određenim postupanjima prema policijskim službenicima’, kako je to zasad formulirano za javnost. Jutarnji list je objavio pozivajući se na neslužbene izvore uhićeno je devet službenika MUP-a i devetero civila. Među njima se navodno nalaze i načelnik PU Vukovarsko-srijemske i njegov zamjenik.

Zadržani su na ispitivanju zbog ozbiljnih sumnji u zloporabu položaju i ovlasti.

Očekuje se da će izjavu dati glavni ravnatelj policije. Kako je potvrđeno u MUP-u, riječ je o predmetu USKOK-a. Informacije spominju uhićenja, a govori se o nekoliko policijskih službenika u PU vukovarsko-srijemskoj i PU osječko-baranjskoj, među kojima ima i rukovodećih.

Iz MUP-a su potvrdili da će prilikom obraćanja medijima u 13 sati ispred PU-a u Vinkovcima glavni ravnatelj policije Vlado Domonić sa suradnicima predstaviti obnašatelja dužnosti načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Kako se navodi, Dominić će se medijima obratiti vezano uz ‘kriminalističko istraživanje koje se trenutačno provodi u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a kojim je obuhvaćeno i nekoliko policijskih službenika dviju policijskih uprava, vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...