Uspjeh Hrvata: Obožavaju ih Oprah, Heidi, Trump i G. Ramsay

Vrlo je vjerojatno da dosta žitelja SAD-a nije ni čulo za Hrvatsku, ali kako se čini, neupućenih Amerikanaca s vremenom će biti sve manje. Naime, Hrvati koji žive preko “velike bare” zavladali su američkim reality showovima, a osim što na taj način promoviraju sami sebe, možemo im zahvaliti i na promociji naše domovine u toj svjetskoj velesili.

 

Domaći kulen u Kaliforniji

Posljednja u nizu sposobnih, talentiranih, vrijednih i ambicioznih Hrvatica koja je pokorila TV ekrane u “obećanoj” zemlji je 26-godišnja Nataša Crnjac, finalistica četvrte sezone američke verzije kulinarskog showa “MasterChef”. Nataša, čija je majka Argentinka, a otac Hrvat, kulinarskim umijećem eliminirala je čak 98 konkurenata i zadivila najstrožeg člana žirija, škotskog šefa Gordona Ramsaya.

– Sve o kuhanju naučila sam od oca koji se rodio u Hrvatskoj. Kod kuće suši pršut i radi domaći kulen – pohvalila se atraktivna brineta koja sa suprugom i 16-mjesečnim sinom Diegom živi u San Diegu, a ondje su i njezini roditelji.

Hrvati su ponosni na još jednu vrsnu amatersku kuharicu, Kristinu Kuzmić-Crocco, koja je u reality showu “My Own Show” Oprah Winfrey, gdje je bila jedna od 15.000 kandidata, preklani osvojila vlastitu kulinarsku TV emisiju, automobil chevrolet i 100 tisuća dolara. Kristinin otac poznati je hrvatski teolog Peter Kuzmič, a ona je učila kuhati od majke Vlaste i bake Mire Volf.

 

Miljenica Heidi Klum

– U Hrvatskoj sam naučila cijeniti gostoprimstvo, opirati se strahu i sumnji te sam počela sanjati velike snove! Pokušat ću uvijek predstavljati našu krasnu zemlju na najbolji način – izjavila je danas 33-godišnja majka dvoje djece koja je iz Osijeka put Amerike krenula s 15 godina. Ondje je završila srednju školu i fakultet, a danas živi u Alhambri u Kaliforniji. Ovo ljeto posjetila je svoju domovinu i ljetovala na otoku Ugljanu.

Prije tri godine zbog američkog uspjeha pljeskali smo još jednoj našoj Kristini. Manekenka Kristina Sajko bila je pobjednica druge sezone modnoga showa “Project Runway” koji vodi slavni supermodel Heidi Klum, gdje je bila izabarana za najbolji model. Trijumf je hrvatskoj manekenki s višegodišnjom adresom u L. A-u, osim novčane nagrade od 25.000 dolara, osigurao i editorijal u prestižnom modnom časopisu Marie Claire. Dosegnuvši svojevrsnu krunu svoga posla, Kristina se ubrzo nakon pobjede povukla iz manekenstva i udala za poduzetnika iz Splita s kojim je lani dobila sina Roka. Trenutno žive u Kaliforniji, ali kako je Kristina jednom otkrila, planiraju povratak u Hrvatsku. Uspjeti u inozemstvu pokušao je i pjevač Jacques Houdek. Preklani je dobio pozitivne komentare na audiciji britanskog talent-showa “X faktor”, a da nastavi dalje, spriječila ga je boravišna viza. Ove godine ponovno se prijavio, no odmah je odustao jer je shvatio da to više nije ono što želi.

Trijumfalni pohod Hrvata na američku reality televiziju prije devet godina započeo je Bill Rancic, pobjednik prve sezone showa Donalda Trumpa “Pripravnik”. Bill, koji je podrijetlom Hrvat i Irac, osvojio je milijun dolara početnog kapitala za vođenje jedne od Trumpovih tvrtki. To je bio početak Ranciceve uspješne poduzetničke i voditeljske karijere. Od tada je postao vlasnik građevinske tvrtke u Chicagu, voditelj je TV showa “America Now”, a sa suprugom Giulianom Rancic ima vlastiti reality “Giuliana and Bill”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...