Lauwers: “Mislim da je Dario Gjergja najpesrspektivniji trener”

Dimitri “Doum” Lauwers 34-godišnji je belgijski košarkaški reprezentativac, koji je najveći dio karijere proveo u klubovima francuske i talijanske prve lige, a prošle godine je igrao za Telent Oostende, Darija Giergje. Kada je govorio o Gjergji, argumentirao je svoj stav kao gost-kolumnist.

Tri posljednja mjeseca prošle sezone odigrao sam za Oostende. Dario Gjergja bio je ključan faktor u našem osvajanju naslova nacionalnog prvaka. Kao prvo, Dario je dobra, korektna osoba, koja igrače tretira ljudski. Nije mu teško prekovremeno ostajati u dvorani da bi razvijao mlade igrače. Ostajao je prekovremeno i sa mnom pomogavši mi povratiti formu nakon pauze. Jako dobro razumije košarku i mislim da je za ovu fazu njegove karijere Oostende sjajan izbor. Ondje ima sve vrijeme na svijetu za stvaranje igre i momčadi. Njegova je koncepcija igre savršeno jasna i momčad je zbog toga sposobna igrati dobru košarku, što je bilo sasvim očito prošlog tjedna na kvalifikacijskom turniru Eurolige.

Razumije igru, mlad je i motiviran. Što više od toga trebate da biste uspjeli? te dodao

Dario je pobjednik, želi pobjeđivati. No, kao što sam već spomenuo, on iskreno vodi brigu o svojim igračima. Kad sam pristao pomoći Oostendeu u borbi za naslov prošle sezone, jasno sam mu dao do znanja da dijelim njegov i momčadski cilj za osvajanjem naslova, ali i da je moj isključivi individualni cilj vratiti se igrati košarku u Italiju. Jedan drugome pomogli smo u ostvarenju ciljeva, a kad sam dobio ugovor u Italiji, Dario je pokazao koliko mu je drago.

A što se tiče njegovog ostanka u Belgiji, ako se pitate zašto je ako je toliko dobar tamo, mislim da je Oostende idealno mjesto za izučavanje trenerskog zanata. Ondje znaš što imaš i znaš što dobivaš probiješ se do finala, dobiješ Europu. Imaš deset igrača na raspolaganju, plaću koja stiže na vrijeme i priliku dokazati se na međunarodnoj sceni pošteđen stresa kakav postoji u najvećim europskim klubovima. Za to uvijek ima vremena…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...