Mrsić: “Odustajemo od financijski uvjetovanog otkaza”

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić gostujući na Soundset radiju u emisiji Intervju tjedna kazao je kako radnici neće biti na gubitku nakon izmjena ZOR-a, a da će poslodavcima biti olakšano zapošljavanje i restrukturiranje tvrtki.

– Podjela na 8 sati odmora, 8 sati rada i 8 sati spavanja u današnje se vrijeme može zaboraviti. Nekad se mora raditi i 56 sati tjedno, no ne cijelu godinu, pojašnjava Mrsić.

Potvrdio je i kako neće biti financijski uvjetovanog otkaza.

– Vlada nije pokrenula pitanje ugovaranja plaća pravilnikom o radu. To su tražili sindikati, jer je to akt poslodavca. Kad se to dogodi, možete napraviti dvije stvari – pognuti glavu i prihvatiti, ili odbiti i otići na burzu. Ali to se tada tretira kao vaš otkaz. Nemate pravo na otpremninu, naknadu s burze niti sudsku zaštitu. Mi smo krenuli u izmjene, no onda se postavilo pitanje što poslodavac može napraviti ako radnik ne pristane. Zato smo išli na opciju da radnik može dobiti otkaz, s tim da radnik onda ima prava. Otkaz je poslovno uvjetovan, dobit će otpremninu i naknadu s burze, a ima pravo i tužiti poslodavca. Međutim, stav poslodavaca i sindikata bio je usuglašen. Poslodavcima to odgovara, a sindikati, iako su to inicirali, su se povukli. Vlada je pristala ako su se socijalni partneri dogovorili, pogotovo jer je to bio njihov prijedlog. Financijski uvjetovanog otkaza neće biti i sve ostaje po starom, kazao je Mrsić za Soundset.

Priznaje da ćemo tek 26. listopada, kad iz Bruxellesa stigne naputak o deficitu, shvatiti u kakvoj smo situaciji. Neće pasti mirovine ili slično, no prvi put ćemo se suočiti s podatkom koliko smo dužni kao država – i lokalna samouprava, i državna poduzeća.

– Europa neće dopustiti iracionalno ponašanje, dodaje Mrsić, dajući primjer HDZ-ove vlade kojoj je HAC dizao kredite, jer su Banskim dvorima bili ponuđeni nepovoljniji uvjeti.

Pred sobom ima cilj do 2020. godine imati 64 posto zaposlenih, odnosno oko dva milijuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...