Cestitka_Uskrs

Večera koja će vam pomoći skinuti kilograme

Stiže zima, najveća opasnost za liniju i lijep izgled. To je doba kad slabo izlazimo, malo se krećemo i jedemo masniju i jaču hranu jer nam je hladno. Naravno, posljedice se vide s prvim danima proljeća kad poželimo obući nešto prozračno i lagano, a nakupljeni kilogrami ne dozvoljavaju.

Sigurno svake zime obećate sami sebi da se nećete prejedati, i uvijek pokleknete, naročito u večernjim satima. No, ako večernje sate posvetite lakšoj hrani, problema neće biti, štoviše, ovakav će vam izbor hrane pomoći u topljenju masnih naslaga.

Šumsko voće, a naročito maline, kupine i borovnice sadrže najviše vlakana od svih bobica, što ih čini idealnom večerom za osobe koje jednostavno moraju jesti nešto slatko. Ako napravite neki shake ili smoothie od smrznutog šumskog voća, to će vam biti idealna večera.

Druga sjajna mogućnost su bademi, u slučaju da ne smažete baš cijelu vrećicu. Bademi su puni proteina, omega-3 masnih kiselina i vlakana, pa je šačica čisto dovoljna da vam utaži želju za slatkim, a kombinacija vlakana i proteina stimulirat će metabolizam koji će početi učinkovitije sagorijevati masti i kalorije.

Dobar odabir bio bi i domaći jogurt s malo masnoće, koji napravite sami od obranog mlijeka. Sjajan izvor kalcija, minerala koji se bori protiv masti bit će odlična večera, no nemojte navaliti na kupovni koji je prepun šećera.

Lagani šnicl od puretine koja sadrži aminokiselinu leucin, vrlo važnu za očuvanje mišića jer ne dozvoljava tijelu da traži energiju u mišićima već u masnim naslagama. Uz to, puretina je bogata proteinima i nećete se probuditi gladni kao vuk.

Odaberite nešto od navedenog za večeru i kilogrami se neće skupljati, već će ići dolje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...