Zbog nesreće četvorica uhićenih – preminula i četvrta žrtva

Zbog prometne nesreće u kojoj su nedavno kod tunela Krpani na autocesti A1 poginule tri osobe policija je uhitila četvoricu zaposlenika tvrtke Hrvatske autoceste – održavanje i naplata cestarine (HAC ONC), potvrđeno je iz karlovačkoga Županijskog državnog odvjetništva. Kriminalistička obrada je u tijeku.

HAC – ONC je potvrdio u popodnevnom priopćenju da su uhićena njegova četiri djelatnika koja su odvedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske. Privedeni su pomoćnik direktora za tehničke poslove, voditelj tehničke jedinice, šef odjela za elektro i strojarsko održavanje te ophodar, navodi se u priopćenju.

Prema izjavi županijske državne odvjetnice Gordane Križanić, četvorica danas uhićenih koji su na obradi u PU ličko-senjskoj sutra će uz kaznene prijave biti ispitani u prostorijama ŽDO-a u Gospiću.

Od glasnogovornice PU ličko-senjske Maje Brozičević doznaje se da je u subotu u KBC-u Rebro preminuo muškarac (1961.) iz Splita, sudionik nesreće. Medicinska struka i istražitelji trebaju utvrditi je li njegova smrt izravna posljedica nesreće pa će se tek tada znati je li se broj poginulih povećao na četiri osobe.

U nesreći koja se dogodila 30. studenog oko 6.15 na vijaduktu Krpani troje je ljudi poginulo, a 17 ozlijeđeno. Dodajmo kako je u petak stručno povjerenstvo HAC-a završilo izvješće o tragičnoj nesreći na autocesti kod tunela Krpani. Ustvrdili su da nije bilo propusta sustava i zimske službe. Zato i nisu prihvatili ostavke koje su ponudila dvojica njihovih zaposlenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...