Barba na Novi Bokanjac, utakmica za prvaka

Barba – 10 utakmica, 9 pobjeda, 1 poraz nakon produžetka, razlika u ‘puntima’ 116-44 i 28 prikupljenih bodova. Novi Bokanjac- 10 utakmica, sedam pobjeda, tri trijumfa nakon produžetka, parova, razlika 106-57 i 27 bodova.

U pitanju su pikado klubovi, dva trenutno vodeća i uvjerljivo najjača na županijskom prostoru, koliko točno najbolje pokazuje realno nedostižan odmak u odnosu na trećeplasiranu ekipu u nadmetanju prvoligaša. Liberty zaostaje osam, odnosno devet bodova.

Drugo kolo nastavka prvenstva, 11. ukupno, donosi ‘derbi svih derbija’. Međusobni obračun, okršaj, doduše ne kod O.K. Corrala, nego u CB Denis, na Putu Bokanjca. I to- danas, u utorak navečer, u 19:00. Na rasporedu je meč koji po mnogima  izravno odlučuje o naslovu prvaka.

 

[pullquote align=”right”]Drugo kolo nastavka prvenstva, 11. ukupno, donosi ‘derbi svih derbija’. Međusobni obračun, okršaj, doduše ne kod O.K. Corrala, nego u CB Denis, na Putu Bokanjca. I to- danas, u utorak navečer, u 19:00[/pullquote]Derbi prvenstva zaslužuje i koju riječ više….

U ligaškim dvobojima N.Bokanjac i Barba odigrali su pet susreta do sada.

1.12.2011. N.Bokanjac-Barba 9:7 SO

23.02.2012. Barba-N.Bokanjac 6:10 SO

22.11.2012. Barba-N.Bokanjac 8:8 MO

14.02.2013. N.Bokanjac-Barba 9:7 MO

17.10.2013. N.Bokanjac-Barba 9:8 MO (nakon produžetka, parova).

 

Dakle, N.Bokanjac ima tri pobjede nakon regularnog dijela i jednu pobjedu nakon parova uz jedan neodlučen rezultat. Kao što se vidi baš sve njihove utakmice su guste, na rubu, ali uspješniji su igrači N.Bokanjca. Ova je sezona malo drugačija, u ekipi Novog Bokanjca nema Šime G.Buterina dok Nino Barić zbog zdravstvenih problema nije niti blizu forme s kojom je lani došao do finala HPS-ovog mastersa u Županji. Zato je tu Tomislav Markić, popularni Glišo alias Snajper Zadarski koji igra najbolju sezonu u karijeri a uz to je veliki motivator svojoj ekipi. Standardno dobar tj.kao i uvijek među najboljima Šime Z.Buterin a niti igri Ivana Buterina nema se što prigovoriti, najavljuje sraz tajnik saveza, Toni Frleta.

[pullquote align=”left”]Novi Bokanjac je fajterska momčad koja niti najboljim hrvatskim ekipama ne priznaje da su bolji (četvrto mjesto u nacionalnom kupu 2012.) ali Sukošanci priliku ne smiju propustiti ako žele prvi naslov prvaka u svojim vitrinama. Kako bilo – spektakl je zagarantiran…[/pullquote]Barba je na tronu i želi ostati neporažen nakon ove utakmice kako bi do kraja prvenstva sam odlučivao o svojoj sudbini. Lider momčadi je prva strijela Zadarske županije Ante Ćoka Krnić koji u ligaškom dijelu ima samo dva poraza a i vodeći je i na županijskoj masters listi. Standardna trojka uz Ćoku su Jure Jerak, koji ponovo igra na vrhunskoj razini, Božo Smolić koji se diže iz kola u kolo i Livio Stipčević koji može svakoga dobiti ako je njegov dan. Dok N.Bokanjac nema pravu zamjenu za prva tri igrača dok i sa četvrtim igračem muku muče, Barba u svojim redovima ima prekaljenog Nika Lončara ali i igrača koji bi mogao biti iznenađenje, Ivu Pavića.

Pikado, Novi Bokanjac

E sad, kome će se otvoriti ostaje za vidjeti. Sigurno je da je Novi Bokanjac fajterska momčad koja niti najboljim hrvatskim ekipama ne priznaje da su bolji (četvrto mjesto u nacionalnom kupu 2012.) ali Sukošanci priliku ne smiju propustiti ako žele prvi naslov prvaka u svojim vitrinama. Kako bilo- spektakl je zagarantiran… IGRAJ TAJ DART !!!

Na koncu ponovimo: N.Bokanjac dočekuje Barbu. Bolja pozivnica ljubiteljima pikada i ne treba. Niti jedna ekipa još u aktualnoj sezoni nije doživjela poraz u regularnom dijelu susreta. Barba je jedine bodove izgubio u srazu s Novim Bokanjcem i to tek nakon parova, dok su igrači N.Bokanjca sve utakmice napuštali s uzdignutim rukama ali su tri ostvarili nakon produžetaka i zato kasne jedan bod za Sukošancima. Nije zgorega spomenuti da u njihovim međusobnim dvobojima Barba još nije slavio i na tu kartu računaju igrači N.Bokanjca. Ipak, u redovima Barbe je Ante Krnić, prvi igrač Zadarske županije i MVP prve lige od kojeg Sukošanci najviše očekuju. Biti će to pravi spektakl jer u redovima domaći odlično igraju Š.Buterin, T.Markić i Ivan Buterin dok je kod gostiju broj jedan A.Krnić uz vrlo dobru trojku koja ga do sada odlično prati ( B.Smolić, D.Stipčević, J. Jerak). CB Denis će sasvim sigurno biti pretijesan za sve znatiželjnike a utakmica se igra u utorak s početkom u 19:00…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...