Grad Zadar uzima novac iz vodnog doprinosa, a ne riješava odvodnju u ulici Đure Basaričeka!

Božidar Kalmeta uzima vodni doprinos, a ne rješava oborinske vode, ili konkretno- Grad Zadar uzima osam posto iznosa vodnog doprinosa naplaćenog na svom podruju, a ne rješava oborinske vode u naselju Plovanija!, ljutito su i oštro intonirali priopćenje za javnost iz Stranke hrvatskog zajedništva.

Dana 27. veljače 2014. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka u Zadru nisu mogli fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Ostali su zatvoreni u svojim kućama. I to jer gradonačelnik Kalmeta izbjegava riješiti odvodnju oborinskih voda u njihovoj ulici.

[pullquote align=”left”]Nesretni građani već su se obraćali gradonačelniku i Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti da se riješe oborinske vode u toj ulici, ali do danas nije saniran problem mještana[/pullquote]Naime, održavanje gradskih prometnica je u nadležnosti grada Zadra kao i ulica Đure Basaričeka zbog čega su se građani već obraćali gradonačelniku i Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti da se riješe oborinske vode u toj ulici, ali do danas nije riješen navedeni problem mještana. Kako bi bili sto posto sigurni da je problem i njegovo saniranje pod ingerencijom Stanovnici ulice Đure Basaričeka kako bi sto posto bili sigurni da su problem i njegovo rješavanje pod ingerencijom Grada Zadra, obratili su se Ministarstvu poljoprivrede, Upravi vodnog gospodarstva koje je pak obavilo inspekcijski nadzor i poslalo o tome odgovor na adresu SHZ- Podružnica Zadar.

U njemu, čiji je faksimil priložen u dopisu, stoji: Ministarstva poljoprivrede, Uprave vodnog gospodarstva u vezi problema odvodnje oborinske vode u naselju Plovanija u Zadru… osam posto iznosa vodnog doprinosa naplaćenoga na njihovom području, a navedena sredstva se koriste za građenja i rekonstrukciju građevina oborinske odvodnje u vlasništvu jedinica lokalne samouprave… Dražen Kurečić, pomoćnik ministra.

Prema tome iz Ministarstva poljoprivrede, Uprava vodnog gospodarstva tvrde: Grad Zadar je dužan trajno i kvalitetno riješiti problem, naglašavaju iz Stranke hrvatskog zajedništva.

[pullquote align=”right”]Prema tome iz Ministarstva poljoprivrede, Uprava vodnog gospodarstva tvrde: Grad Zadar je dužan trajno i kvalitetno riješiti problem, naglašavaju iz Stranke hrvatskog zajedništva[/pullquote]Dakle, podsjetimo, stanovnici zadarske ulice Đure Basaričeka već duže vrijeme muku muče s oborinskim vodama zbog kojih ne mogu fizički prelaziti ulicu. Mjesecima su se uzaludno obraćali nadležnim institucijama kako bi se spomenuti problem riješio, pisali gradonačelniku, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša s ciljem rješavanja problema oborinskih voda ali – bez učinka. Ništa ni tada, ni sada.

Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, još 17. prosinca 2009. godine pismeno je poručio da će se problem odvodnje oborinskih voda riješiti u 2010., ali prošla je i ta godina, pa iduća i dvije iza toga. Ulica je i dan danas ista kakva je bila onda.

Pokušalo se i preko državnih institucija. Ministarstvo poljoprivrede i Uprava vodnog gospodarstva obavili su inspekcijski nadzor, ali su se ogradili od cijelog problema. Prema njima, problem ulice Đure Basaričeka ne ulazi u Zakon o vodama za čiju su provedbu oni nadležni, nego u ingerenciju Zakona o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležan Grad.

Napušteni stanari ulice Đure Basaričeka, sarkastično govore novinarima kako njihovi turistički sadržaji vrijede daleko više nego u nekom drugom kvartu – budući da svojim gostima, besplatno, nude bazen, uz plaćene sobu ili apartman.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...