Koje ime će nositi nova 4 trajekta? Možda Ist, Kornati, Pag…

„Daruj ime brodovima“, naziv je online ankete koju je pokrenuo naš najveći putnički brodar. Traže se, naime, prijedlozi za imena četiri nova broda „blizanca“ koji se prema ugovoru lani potpisanom u Rijeci za Jadroliniju grade u pulskom Uljaniku. Riječ je o trajektima ili ro-ro putničkim brodovima, koji će uz 616 putnika moći prevesti i 145 vozila. Ukupna vrijednost im iznosi 32 milijuna eura, a trebali bi biti završeni uoči početka turističke sezone, najdalje koncem mjeseca svibnja. Namijenjeni su održavanju lokalnih linija. Prijedlozi imena brodova koji od 12. do 20. veljače dobiju najviše glasova, postat će i prijedlozi koje će Jadrolinija uputiti Ministarstvu pomorstva. Podrobnije informacije na Internet stranicama brodara.

[pullquote align=”left”]Princip glasanja je takav da svaka osoba može dati samo jedan prijedlog, a četiri predložena imena koja skupe najveći broj glasova poslužit će kao prijedlozi imena brodova koji će se uputiti Ministarstvu pomorstva[/pullquote]Detaljniji tehnički podaci o brodovima, kao i predložena imena, navedeni su na samoj anketi na web stranicama. Tek- duljina im je „preko svega“ 99.80 metara, duljina između okomica 89.1 m, širina 17.5 m, gaz 2.40 m, visina 3.70 metara. Motori imaju snagu 4×450 kW, broj putnika u salonu 322, a brzina je 12.5 čvorova. Princip glasanja je takav da svaka osoba može dati samo jedan prijedlog, a četiri predložena imena koja skupe najveći broj glasova poslužit će kao prijedlozi imena brodova koji će se uputiti Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, dok će četiri nasumično odabrane osobe, koje su ponudile konačna imena plovila kao prijedlog, osvojiti vrijedan poklon paket iznenađenja.

Kako je naša osnovna misija povezivanje otoka s kopnom, za naše nove brodove odlučili smo ponuditi imena hrvatskih otoka čije ime trenutno nije zastupljeno na brodovima. Četiri imena s najvećim brojem glasova po plovnom području, bit će predložena Ministarstvu pomorstva, pojasnili su iz Jadrolinije i dodali kako glasati može svatko jednostavnim označavanjem polja pored imena koje žele da nosi kvartet novih Jadrolinijinih „uzdanica“.

Imena koje je predložio sam brodar su: Brač, Čiovo, Drvenik, Ist, Koločep, Kornati, Krk, Lopud, Mljet, Pag, Susak, Unije, Vis, Zlarin, Žirje i Šipan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...