Dolazi li USKOK u Drniš zbog debljine ploča na Poljani?

Ploče na drniškoj Poljani nisu debljine 10 centimetara, kako piše u projektnoj dokumentaciji, već su tanje za 1,3 do 1,7 centimetara. Najnoviji je to slučaj malverzacije prilikom izgradnje novih gradskih trgova, doznajemo.

Komentar smo zatražili od gradonačelnika Josipa Begonje (HDZ) koji ne isključuje mogućnost da se sav postavljeni kamen neodgovarajuće debljine ukloni s Poljane.

Propust nije uočila ni tvrtka IGH-PC Split, koja vrši nadzor radova na Poljani koje obavlja tvrtka ‘Graditelj svratišta’ d.o.o., kaže Begonja.

Grad je zatražio očitovanje od tvrtke IGH-PC Split, odnosno od inženjera Ljube Križaneca, budući da izvođač radova Graditelj svratišta d.o.o. iz Zagreba između ostalog u ugovorenim stavkama radova ima i stavku nabavke i ugradnje obrađenog kamena, koje su dijelom postavljene, a dijelom uskladištene na samom gradilištu. Ugovorena, obrađena debljina kamenih ploča je 10 i 5 centimetara, međutim metodom preskoka i slučajnog odabira ugrađenog i uskladištenog kamena na samom gradilištu, Investitor je na ugovorenim pločama debljine 10 centimetara utvrdio razliku debljine kamenih ploča i to u rasponu od 1,3-1,7 cm po uzorku, što čini odstupanje za cca. 13 do 17 posto u odnosu na ugovorenu debljinu.

Očekujem hitan i konkretan odgovor od IGH i od tvrtke ‘Graditelj svratišta, kazao je gradonačelnik Begonja za naš portal DrnišNEWS, dodajući kako ne isključuje mogućnost ni da se u cijelu priču uključe pojedine državne službe, odnosno DORH i USKOK.

Čelnica HNS-a Grada Drniša i gradska vijećnica Vlatka Duilo posjetila je Gradsku upravu kako bi dobila podatke o debljini ploča na drniškoj Poljani.

Kao vijećnica Gradskog vijeća Grada Drniša, kojoj je dio građana dao potporu i povjerenje, jučer sam obavijestila odgovorne osobe u Gradu Drnišu da kamene ploče, čija predviđena debljina je morala biti 10 cm, suprotno troškovniku, iznose 8,5 cm. Kamene ploče na paletama mogu se vratiti dobavljaču, izvođaču, a sad se pitam što s onima koje su postavljene. Danas sam zatražila uvid u ispostavljene, privremene situacije od strane izvođača i fakture, na temelju kojih je izvršeno plaćanje dosadašnjih radova. Nisam ih dobila na uvid i upućena sam da u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama zatražim određene kopije dokumenata i informacije koje me zanimaju. Postupit ću u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama, iskoristit ću sve svoje zakonske mogućnosti, i naravno, sa svojom savjesti. Poljana je srce i duša našeg malog grada i za svaku uloženu kunu moramo dobiti odgovarajuću vrijednost. O svemu što slijedi bit ćete redovno obaviješteni, komentirala je cijeli slučaj Vlatka Duilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...